Foto: UEFA.com

Săptămâna aceasta a avut loc la Nyon tragerea la sorți pentru primele tururi preliminare ale UEFA Champions League și UEFA Conference League, competiții în care România are patru participante.

CFR Cluj, campioana României, va întâlni FC Pyunik (Armenia) în primul tur preliminar al UEFA Champions League. Clujenii vor juca primul meci în deplasare, pe 5 sau 6 iulie, urmând ca returul să se dispute în Gruia, o săptămână mai târziu. Dacă trec de gruparea armeană, clujenii vor întâlni în turul al doilea F91 Diddeleng (Luxemburg) sau KF Tirana (Albania).

Celelalte cluburi românești intră în competiție pentru UEFA Conference League odată cu al doilea tur preliminar. FCSB va juca cu învingătoarea dintre Saburtalo (Georgia) și Partizani (Albania), în timp ce Universitatea Craiova întâlnește Vllaznia (Albania).

Câștigătoarea Cupei României, Sepsi OSK – care nu a fost cap de serie la tragerea la sorți – va lupta pentru un loc în turul al treilea cu învingătoarea dintre NK Olimpija Ljubljana (Slovenia) și Differdange (Luxemburg).

Meciurile din al doilea tur preliminar UEFA Conference League se joacă pe 21 și 28 iulie.