Federația Română de Fotbal găzduiește o nouă ediție a programului educațional care le oferă participanților oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile de management în sport și în fotbal, în special.

Cursurile organizate împreună cu UEFA și Swiss Graduate School in Public Administration din cadrul Universității Lausanne au debutat la începutul lunii septembrie cu o primă sesiune online, în contextul pandemiei.

Pe lângă manageri din cadrul FRF, președinți ale asociațiilor județene și reprezentanți ai federațiilor din Moldova, Croația, Belgia, Grecia și Kazahstan, participă și doi foști internaționali: Răzvan Raț, locul 4 în topul selecțiilor all-time la echipa națională (113), și Marius Niculae, fostul atacant al lui Dinamo și Sporting Lisabona cu 44 de meciuri și 15 goluri înscrise pentru tricolori.

UEFA Certificate in Football Management (CFM) este finanțat cu ajutorul programului HatTrick al forului european și este dedicat persoanelor implicate în fenomen pe continent, având rol în dezvoltarea cunoștințelor teoretice și practice despre managementul fotbalului. Principalele teme ale cursurilor sunt: Organizarea în fotbal, Managementul strategiilor și al performanței, Management operațional, Marketing și sponsorizări în fotbal, Comunicare și relații publice, Managementul evenimentelor și al voluntarilor.

Programul va fi finalizat cu un examen scris și oral, iar absolvenții vor primi un certificat de studii superioare.