Sezonul regular al Ligii I la fotbal rezervat fetelor a ajuns la final! Primul eșalon fotbalistic și-a desemnat de câteva zile cele mai bune șase echipe, precum și formațiile care vor lupta pentru evitarea retrogradării.

În play-off-ul din acest sezon s-au calificat, în ordine, „U” Olimpia Cluj, ACS Heniu Prundu Bârgăului, CSM Alexandria, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, Politehnica Timișoara și AFC Fair Play Joc Cinstit București. Astăzi demarăm prezentarea celor șase formații care se vor bate pentru titlu!

„Șapte victorii, o remiză și doar două înfrângeri”

În urmă cu doar un an, fetele de la Fair Play București încheiau sezonul regular pe penultimul loc al clasamentului, cu doar șase puncte agonisite în ultimele trei runde! Ceea ce a urmat însă a fost cu adevărat incredibil. În cele zece etape care au urmat, fetele de la Fair Play au contabilizat șapte victorii, o remiză și doar două înfrângeri! Și asta în ciuda faptului că echipa bucureșteană l-a pierdut, la mijlocul lunii aprilie, pe profesorul Ion Bărbăcioru, părintele echipei bucureștene.

Am jucat în memoria domnului profesor Bărbăcioru. Nu a existat o motivație mai mare pentru fete. Faptul că au continuat și în acest sezon traseul extraordinar din play-out-ul anului trecut demonstrează nu doar respect pentru domnul profesor, ci și valoare, calitate”, a spus Simina Podgoreanu, cea care a rămas să ducă mai departe moștenirea lui Ion Bărbăcioru la Fair Play București.

„Avem o echipă tânără, de perspectivă”

Ce înseamnă pentru echipa noastră calificarea în play-off-ul sezonului 2021-2022?! Înseamnă în primul rând liniște. Nu vom mai trăi emoțiile luptei pentru evitarea retrogradării. Fetele au evoluat în această toamnă fără teamă, cu multă ambiție, cu spirit de echipă. Ne-am mutat la Ciorogârla pentru că terenul nostru de la Politehnică nu se mai prezenta în bune condiții”, a explicat Simina Podgoreanu, care a punctat: „Avem o echipă tânără, de perspectivă, cu jucătoare ambițioase, care vor să rămână în top, fete dornice de performanță, dornice să își ducă la alt nivel pasiunea, o echipă care a crescut față de sezonul trecut în primul rând datorită experienței pe care jucătoarele au acumulat-o în toată acastă perioadă. Fetele care se află în acest moment la noi joacă din plăcere, au venit la Fair Play pentru că au dorit să își urmeze pasiunea, nu au fost forțate de nimeni”.

Fair Play București are echipe la toate categoriile de vârstă. „Avem formație la U13, avem și la U15 – echipă în parteneriat cu FCSB, dar și la u17. La ultimele două suntem pe locul întâi”, povestește Simina Podgoreanu.

„Pe unele le am eleve”

La Ciorogârla, fetele de la Fair Play au avut parte de o primire călduroasă din partea autorităților locale. „Oamenii de la Ciorogârla nu sunt singurii care ne-au ajutat în ultima perioadă. Primăria Sectorului 5, prin intermediul Centrului Cultural și de Tineret Ștefan Iordache, ne-a ajutat și ea. Fetele sunt în majoritatea lor din București, dar și din zone din apropierea Capitalei. Vin fără să le forțeze cineva la antrenamentele noastre. Pe unele le am eleve”, a spus Simina Podgoreanu, care e profesor de educație fizică și sport la Școala Gimnazială Sfântul Calinic de la Cernica, unitate de învățământ situată în Sectorul 6 al Capitalei.

CIFRE

Locul 6 în Liga 1 după 11 meciuri: 6 victorii, 1 egal, 4 înfrângeri; golaveraj: 30-17; punctaj: 19 puncte.

LOT

Portar: Ana Maria Șerbanică

Fundași: Alexandra Lăzărean, Alexandra Anghel, Teodora Serbanuță, Alisa Rujovic, Daria Nedelcu, Nicoleta Lazar

Mijlocași: Valentina Petre, Iustina Rezeanu, Miruna Huțanu, Daniela Preda, Carolina Solonca, Gabriela Ionaș, Mihaela Mardari

Atacanți: Ioana Stancu, Elena Frîncu, Miruna Cristea

Antrenori: Daniel Grigore și Simina Podgoreanu
Director sportiv: Simina Podgoreanu

ARTICOL DE ADI DOBRE