Asociația Județeană de Fotbal Călărași a dotat cu tablete toate echipele din Liga a IV-a din județ, printr-un proiect finanțat de către Federația Română de Fotbal, care ar putea fi extins la toate cluburile de amatori din județ.

Decizia a fost luată ca urmare a problemelor apărute de-a lungul timpului, legate de completarea rapoartelor de joc, care au dus la neconcordanțe între cluburi și arbitrii delegați, îngreunându-se astfel soluționarea cazurilor de către comisiile abilitate din cadrul AJF Călărași.

„Erau situații legate de completarea indescifrabilă a rapoartelor de joc, transmiterea întârziată a acestora către AJF Călărași, contestații din partea echipelor cu privire la întocmirea eronată a rapoartelor de joc de către arbitri. Această situație era îngrijorătoare și nepotrivită pentru desfășurarea în bune condiții a activității fotbalistice”, a precizat Dorinel Dincă, președintele AJF Călărași.

Prin achiziția și dotarea cu tablete a echipelor din cadrul Ligii a IV-a, AJF Călărași urmărește completarea mai rapidă a rapoartelor de joc în format electronic, tip editabil, de către fiecare echipă și arbitru delegat; transmiterea acestora în timp real către AJF Călărași, eliminându-se posibilele neconcordanțe referitoare la întocmirea raportului de joc; soluționarea problemelor apărute pe terenul de joc în timp util și transparent și crearea unei arhive electronice.

Prin această modernizare, AJF Călărași intentionează să implementeze acest concept, în vederea facilitării accesului în programul Football Connect, de către toate cluburile care activează în fotbalul amator, la nivelul județean.

Articol de Daniel Lazăr