Începută duminică, cu meciurile de la Galați și Deva, etapa a 6-a a Ligii I la futsal se va încheia marți, 19 octombrie, la Focșani, acolo unde se vor confrunta, în direct la Digi Sport 3, formațiile Sportul Ciorăști și CFR Timișoara.

CS United Galați – Luceafărul Buzău

Pornită ca favorită în disputa cu Luceafărul Buzău, vicecampioana CS United Galați a trebuit să se întrebuințeze serios pentru a-și apropia victoria. Confruntarea găzduită de Sala Sporturilor „Dunărea” din Galați a fost un adevărat spectacol. Gălățenii au fost cei care au deschis scorul, marcator Octavian Cireș, în minutul 8. Trupa lui Iulian Trăznea a revenit însă spectaculos și a întors rezultatul, 2-1, printr-o dublă a lui Neculăescu. Mai mult, buzoienii au avut șansa să se desprindă pe tabelă, dar au ratat lovitura de la 10 metri de care au beneficiat! Nu a fost 3-1 pentru oaspeți, ci 2-2 după golul marcat de Florin Ignat, antrenorul-jucător al gălățenilor.

La reluare, spectacolul oferit de CS United Galați și Luceafărul Buzău a continuat! De marcat au mai marcat doar jucătorii echipei gazdă, care și-au adjudecat repriza cu un sec 6-0, tabela fiind închisă de Albert Cireș, mezinul echipei. Buzoienii au suferit în repriza a doua două eliminări: Adrian Călugăreanu, Gică Dospinescu și Toma Vincene.

„Am făcut o primă repriză foarte bună, de senzație, împotriva celui mai tare adversar din Liga I. Într-un clasament al primei reprize cred că Luceafărul Buzău e pe primul loc. Din păcate, după pauză am suferit trei eliminări! Și asta în condițiile în care nu a fost un meci dur. Arbitrajul ne-a dezavantajat din nou… Dacă nu ar fi existat aceste eliminări poate că am fi pierdut meciul, dar nu la o diferență mai mare de două goluri”, a spus Iulian Trăznea, managerul echipei Luceafărul Buzău.

Autobergamo Deva – FK Odorheiu Secuiesc

Spectacol și la Deva, acolo unde Autobergamo a primit vizita liderului FK Odorheiu Secuiesc, singura echipă cu maximum de puncte înaintea acestei etape. La capătul unui meci foarte disputat, Autobergamo Deva a reușit să se impună și să schimbe liderul Ligii I.

Au punctat pentru gazde André Luis Sasse (3 goluri), Iulian Cojocaru și Sergiu Gavrilă (câte o dublă), în timp ce pentru oaspeți au marcat Bálint Andor, Balázsi Attila (câte o dublă), Kedei Barna și Kanyó Szilárd (câte un gol).

„A fost meciul lui André Luis Sasse, care și-a arătat, în sfârșit, clasa. Mă bucur foarte mult pentru el. A început sezonul foarte crispat, poate și din cauza faptului că venea după o accidentare serioasă. Știam că va la un moment dat își va reveni. Nu doar André merită felicitat, ci toată echipa. Toți băieții au luptat exemplar. Meciul a fost frumos, dar nu pentru mine, pentru inima mea! Am condus cu 1-0, 3-1, 5-2 și 6-3, dar nu am știut să închidem jocul, iar pe final am avut emoții. Între Autobergamo și Odorheiu Secuiesc mereu au fost astfel de meciuri spectaculoase. Aveam nevoie de această victorie”, a spus Doru Popa, președintele clubului Autobergamo Deva.

Sportul Ciorăști – CFR Timișoara

Epilogul etapei a 6-a a Ligii I la futsal se va disputa la Focșani, acolo unde micuța formație vrânceană Sportul Ciorăști va primi vizita echipei CFR Timișoara într-un veritabil derby al noilor promovate. Sportul vine după „restanța” cu CFF Clujana Cluj, din deplasare, meci în urma căruia echipa din Ciorăști a contabilizat prima victorie din istorie în Liga I! Bănățenii vin după eșecul de pe teren propriu cu CS United Galați, 1-2.

Cele două grupări s-au întâlnit sezonul trecut la turneul final pentru promovarea în Liga I de la Sebeș. Câștig de cauză a avut atunci gruparea bănățeană, care s-a impus cu scorul de 7-3.

„Așteptăm cu nerăbdare și cu emoție meciul de marți, mai ales că va fi televizat. Ne vom juca șansa, așa cum am făcut și până acum. Întâlnim o echipă cu experiență, cu jucători emblematici pentru istoria futsalului românesc, oameni care au pus bazele futsalului în țara noastră. Băieții sunt motivați și vor să arate tuturor că localitatea noastră, Ciorăști, nu a ajuns întâmplător pe harta Ligii I”, a spus george Ioniță, managerul echipei vrâncene.

„Întâlnim o echipă bună, care a avut evoluții apreciate până acum. Sportul Ciorăști s-a descurcat bine împotriva Odorheiului, a celor de la Deva, chiar și la Galați a dat o replică bună. Ne așteaptă un meci greu și, în același timp, crucial pentru noi. Dacă învingem ne apropiem și mai mult de play-off”, a spus Robert Lupu, antrenorul-jucător al echipei CFR Timișoara.

Liga I, etapa a 6-a: 

Duminică, 17 octombrie 2021
CS United Galați – Luceafărul Buzău 8-2 (2-2)
Autobergamo Deva – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 7-6 (3-2)

Marți, 19 octombrie 2021, ora 18:00, Digi Sport 3
Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști – CFR 1933 Timișoara

  • echipa CFF Clujana Cluj stă în această rundă

Clasament: 1. United 13p (+35); 2. Autobergamo 13p (+5); 3. Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 12p; 4. CFR 6p; 5. Luceafărul 3p; 6. Sportul 3p; 7. Clujana 0p

Liga a II-a

În acest week-end s-au desfășurat și meciurile din Etapa 4 din Liga a II-a.

Seria 1 Est

AS Olimpia Râmnicu Sărat 2010 CS – ACS Mausoleul Mărășești 1-5

  • meciul Futsal Ceahlăul Piatra Neamț – Fortius 2014 Buzău a fost amânat

Clasament: 1. Ceahlăul 9p; 2. Fortius 6p; 3. Mausoleul 6p; 4. Olimpia 0p

Seria 2 Centru

AS Inter Gheorgheni – Korondy Junior 2017 Corund 6-3
ACS KSE Târgu Secuiesc – Kereszthegy Remetea 7-1

Clasament: 1. KSE 12p; 2. Inter 7p; 3. Remetea 4p; 4. Korondy 0

Seria 3 Vest

  • formațiile din această serie s-au întâlnit în acest week-end la Tudor Vladimirescu unde au disputat primele trei etape din noul sezon. Iată rezultatele:

Etapa I

Soimii Șimand – ACS West Deva 0-6
CSM Târgu Mureș – Metropolitan Ișalnița 3-4

Etapa a II-a

Metropolitan Ișalnița – Șoimii Șimand 4-4
West Deva – CSM Târgu Mureș 7-5

Etapa a III-a

CSM Târgu Mureș – Șoimii Șimand 4-8
Metropolitan Ișalnița – West Deva 1-6

Clasament: 1. West Deva 9p; 2. Șoimii 4p; 3. Metropolitan 4p; 4. Târgu Mureș 0p

Articol de Adi Dobre