Liga I la futsal a programat în aceste zile meciurile etapei a IV-a. Lovitura de start a fost dată la Galați, acolo unde CS United, vicecampioana României și reprezentanta Ligii I în UEFA Futsal Champions League, a primit vizita nou-promovatei Sportul Ciorăști.

Gălățenii s-au impus cu scorul de 9-3, dar micuța echipă din Ciorăști a dat o replică peste așteptări. Prima repriză a fost una senzațională. Gazdele, fără Crăciun și noua achiziție Coquinho, au deschis scorul după doar 14 secundeprin Burdujel. Vrâncenii au marcat apoi de trei ori prin Dudău și au început să viseze la o surpriză! Gălățenii au întors rezultatul până la pauză, 4-3, și s-au impus clar încea de-a doua parte.

„La partea artistică punctăm bine, cu punctele nu stăm însă la fel! În următoarele etape sperăm să facem cel puțin 7 puncte. Potențial există. Duminică avem meci la Cluj. Apoi vom da piept cu Timișoara acasă, meci televizat pe DigiSport, iar apoi mergem la Buzău, meci deasemenea televizat”, a spus George Ioniță, managerul echipei Sportul Ciorăști.

Aceasta a fost cea de-a doua victorie a echipei CS United Galați în actualul sezon. Sportul Ciorăști este încă în căutarea primelor puncte pe prima scenă a futsalului românesc.

Tot cu 9-3 s-a încheiat și confruntarea de la Cluj dintre Clujana și Luceafărul Buzău. Câștig de cauză au avut oaspeții, care au bifat primul succes stagional. Ardelenii rămân fără punct în acest sezon.

Autobergamo Deva și CFR Timișoara s-au confruntat în derby-ul etapei. Prima repriză a fost câștigată de gazde, 2-0, bănățenii adjudecându-și actul secund, dar doar cu 1-0. „Un meci echilibrat în care echipa noastră a presat, a condus jocul, reușind să intre la pauză cu un avantaj de două goluri, prin reușitele lui Sasse Andre Luis și Hinojosa Antonio. În partea secundă jocul a aratat puțin diferit, jucătorii noștri nu au reușit sa fructifice câteva ocazii clare, prin Toni, Cojocaru sau Iszlai, iar oaspeții au redus din diferența prin Vali Ilaș, apoi au jucat mare parte din repriza secunda 5×4. Un joc bun din care am ieșit cu cele trei puncte foarte importante în economia clasamentului final. Continuăm să muncim pentru a crește de la meci la meci, pentru a îmbunătăți relațiile de joc astfel încât să ajungem să îndeplinim obiectivele propuse la începutul sezonului”, au declarat la final oficialii grupării Autobergamo Deva.

Liga I, etapa a IV-a:

Duminică, 3 octombrie
CS United Galați – Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști 9-3

Luni, 4 octombrie
CFF Clujana Cluj – Luceafărul Buzău 3-9

Marți, 5 octombrie
Autobergamo Deva – SF CFR 1933 Timișoara 2-1

  • echipa FK Odorheiu Secuiesc a stat în această etapă

Clasament:

1. Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 9p;
2. United Galați 7p;
3. Autobergamo Deva 7p;
4. CFR 1933 Timișoara 6p;
5. Luceafărul Buzău 3p;
6. Sportul Ciorăști 0p;
7. Clujana Cluj 0p

Etapa viitoare:

Sâmbătă, 9 octombrie, ora 18:00
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CFF Clujana Cluj

Duminică, 10 octombrie, ora 11:00
Luceafărul Buzău – Autobergamo Deva

Marți, 12 octombrie, ora 18:00
CFR 1933 Timișoara – CS United Galați

  • echipa Sportul Ciorăști stă în această etapă

Articol de Adi Dobre