Sala Polivalentă din incinta Complexului Olimpic Sydney 2000, din Izvorani, a găzduit luni, 17 iunie, ceremonia de prezentare a echipei olimpice, care va reprezenta România la Jocurile Europene de la Minsk, în perioada 21-30 iunie.

În cadrul echipei olimpice se află și echipa națională de fotbal pe plajă a României, care a obținut calificarea la Jocurile Olimpice Europene anul trecut. Naționala României a reușit această performanță în calitate de cea mai bună echipă reprezentantă a Diviziei B, după ce a ratat promovarea în Divizia A din Liga Europeană de fotbal pe plajă.

Componența echipei României de fotbal pe plajă la Jocurile Olimpice Europene: 

Andrei Paul Neag, Valentin Dumitrică – portari; Iulian Răvoiu, Daniel Zaharia, Liviu Croitoru, Daniel Zaharia, Liviu Croitoru, Alin Bugala, Emil Vîrtan, Claudiu Della, Ionuț Florea, Gheorghe Andrescu. Antrenor-jucător: Marian Măciucă

Reprezentativa României este calificată în primele 8 echipe ale Europei, care au fost împărțite în două grupe:

Grupa A: Belarus, Portugalia, Elveția, ROMÂNIA

25 iunie, ora 19:30: România – Belarus
26 iunie, ora 14:00: Portugalia – România
27 iunie, ora 14:00: Elveția – România

Grupa B: Italia, Spania, Rusia, Ucraina

Echipele care se vor clasa pe locurile 1 și 2 în cele două grupe se vor califica în faza semifinalelor, în timp ce formațiile de pe pozițiile 3 și 4 vor merge în turneul pentru locul 5.

În cadrul acestei competiții continentale, 4.000 de sportivi sunt așteptați să ajungă în capitala Belarusului pentru a concura pentru medalii în 199 de evenimente.