Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, întrunit în mod statutar, în prezența tuturor membrilor săi, în conformitate cu art. 47 alin. (2) din Statutul Federației Române de Fotbal la data de 27 iunie 2021, adoptă următoarele decizii:

Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF nr. 10 din 01.06.2021.

Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF nr. 11 din 11.06.2021.

Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF nr. 12 din 18.06.2021

În conformitate cu prevederile Statutului FRF (în special art. 44), aprobă cu unanimitate de voturi convocarea Adunării Generale Extraordinare a cluburilor participante în Campionatul Național Liga 1 pentru alegerea unui reprezentant al acestora în Comitetul Executiv al FRF pentru data de 14 iulie 2021, ora 11.00, la sediul Federației Române de Fotbal.

Aprobă cu unanimitate de voturi ca locul de desfășurare al Supercupei României, ediția 2021, să fie stadionul Arena Națională, în data de 10 iulie 2021, ora 20.00.

Aprobă cu unanimitate de voturi costurile de transport aerian (charter) pe ruta România – Islanda – România, ocazionate de desfășurarea jocului oficial dintre naționalele de seniori ale Islandei și României din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar din anul 2022.

Aprobă cu majoritate de voturi (un vot împotrivă) modificarea Regulii U21. Detalii aici. Pentru evitarea oricărui dubiu, Comitetul Executiv stabilește că modificarea Regulii U21 este aplicabilă unitar, în cazul în care decizia va fi contestată și suspendată sau anulată, se va aplica Regula U21 astfel cum a fost aceasta în vigoare în sezonul anterior.

Aprobă cu unanimitate de voturi omologarea rezultatelor și clasamentelor din cadrul competițiilor naţionale de seniori, Liga a 2-a și Liga a 3-a.

Aprobă cu unanimitate de voturi omologarea rezultatelor şi clasamentelor din cadrul competițiilor naţionale de fotbal feminin.

Aprobă cu unanimitate de voturi omologarea rezultatelor şi clasamentelor din cadrul competițiilor naţionale de fotbal în sală.

Aprobă cu unanimitate de voturi omologarea rezultatelor şi clasamentelor din cadrul competițiilor naţionale de fotbal juniori.

Aprobă cu unanimitate de voturi perioadele de transfer pentru vară şi iarnă aferente sezonului 2022-2023, astfel: 14 iunie – 05 septembrie 2022 și 17 ianuarie 2023 – 13 februarie 2023 cu excepția fotbalului în sală pentru care a doua perioadă de transfer va fi 10 ianuarie – 06.02.2023.

Pentru competițiile de fotbal amator se aprobă prelungirea perioadei de transfer până cu 48 de ore înainte de începerea competiției, în conformitate cu prevederile art. 19 pct. 4 din RSTJF și cu respectarea tezei finale a art. menționat.

Aprobă cu unanimitate de voturi sistemul competiţional al Campionatului Național Liga a 2-a, ediţia 2021-2022. Calendarul de disputare al Ligii a 2-a urmând a se stabili în proxima ședință.

Aprobă cu unanimitate de voturi sistemul competiţional şi calendarul de disputare al Campionatului Național Liga a 3-a, ediţia 2021-2022 (data de începere a Ligii a 3-a fiind 28 august 2021).

Aprobă cu unanimitate de voturi modificarea sistemului de premiere al competiţiei Cupa României, ediţia 2021-2022 în sensul că se extinde premierea inclus la faza a 3-a a Cupei României, fără a fi afectate bonusurile acordate celorlalte echipe.

Aprobă cu unanimitate de voturi lista de delegaţi de joc, pentru competiţiile organizate de FRF, aferentă sezoanelor 2021-2022 şi 2022-2023.

Amână cu unanimitate de voturi modificarea Regulamentului de organizare a activității fotbalistice (ROAF) în ceea ce priveşte numărul minim de jucători convocaţi la loturile naţionale U21, U20 şi U19, pentru care se poate solicita amânarea unui meci oficial în Liga a 2-a și Liga a 3-a.

Aprobă cu unanimitate de voturi solicitarea Comisiei Centrale a Arbitrilor de sancționare a oficialilor pentru cumul de abateri sancționate cu cartonașul galben cu modificările dezbătute în ședință, respectiv sancțiunea se aplică la fiecare două cartonașe galbene în meciuri din Cupa României, respectiv la fiecare 4 cartonașe galbene în jocurile din campionat, iar penalitatea financiară aplicată oficialului respectiv va fi în cuantum dublu față de cea aplicată unui jucător pentru cumul de cartonașe galbene. De asemenea, în cazul oficialilor nu se va aplica anularea avertismentelor de la o fază la alta a competiției.

Aprobă cu unanimitate de voturi „Implementation of the VAR System in Romanian Top Competitions” și bugetul acestuia.

Aprobă cu unanimitate de voturi implementarea proiectului privind sistemul de iluminare cu nocturnă a stadioanelor de fotbal de la bazele sportive ale FRF de la Buftea și Mogoșoaia.

Aprobă cu unanimitate de voturi schimbarea gazonului artificial al terenului bazei sportive a FRF din Buftea.

Aprobă cu unanimitate de voturi creșterea sancțiunilor aplicabile cluburilor și persoanelor (oficialilor) care nu respectă condițiile de calificare pentru staff-ul tehnic. De asemenea se va menționa expres care persoane au obligația de a formula sesizarea Comisiei de Disciplină și Etică cu privire la aceste abateri, urmând ca textul exact al normei să fie aprobat prin decizie a Comitetului de Urgență.

Aprobă cu unanimitate de voturi abrogarea principiului avantajului golului marcat în deplasare la jocurile eliminatorii disputate în dublă manșă (de ex. Cupa României – semifinale, jocurile de baraj).

Aprobă cu unanimitate de voturi abrogarea criteriului de departajare privind numărul mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe.

Aprobă cu unanimitate de voturi actualizarea sumelor din drepturile de televiziune ce sunt distribuite cluburilor participante în Campionatul Național Liga a 2-a.

Aprobă modificările Protocolului medical pentru desfășurarea competițiilor și pentru fotbalul în sală, urmând ca acestea să se aplice ulterior apariției ordinului care să permită relaxări suplimentare.

Ca urmare a existenței posibilității de vaccinare în mod gratuit, aprobă ca arbitrii și delegații de joc să își suporte din fonduri proprii contravaloarea testelor COVID-19 pentru desfășurarea activității, FRF urmând a nu mai suporta costurile respective.

Aprobă menținerea în sezonul 2021/2022 a condițiilor privind numărul de maxim 20 de jucători înscriși în raportul de arbitraj, un număr de 5 schimbări posibil a fi efectuate în maximum 3 opriri ale jocului.

Aprobă prelungirea mandatului comisiilor jurisdicționale până la data de 31 iulie 2021.

Aprobă completarea referatului aprobat prin Decizia CU nr. 12 din 18.06.2021 conform solicitării domnului Alin Cioban.

Aprobă cu unanimitate de voturi încheierea contractului pentru întreținerea gazoanelor cu iarbă naturală de la bazele sportive ale FRF din Mogoșoaia și Buftea.