Comitetul Executiv al UEFA a avut vineri, 25 februarie, o ședință extraordinară în urma escaladării grave a situației de securitate din Europa.

Comitetul Executiv al UEFA a decis să mute finala Ligii Campionilor Masculin UEFA 2021/22 de la Sankt Petersburg pe Stade de France din Saint-Denis. Meciul se va juca așa cum era programat inițial: sâmbătă, 28 mai 2022, la ora 21:00 CET.

UEFA a mulțumit președintelui Franței, Emmanuel Macron, pentru sprijinul acordat în mutarea celui mai important meci din competițiile europene de club într-un moment de criză fără egal. Împreună cu guvernul francez, UEFA va sprijini pe deplin eforturile mai multor părți interesate pentru a asigura salvarea jucătorilor de fotbal și a familiilor acestora din Ucraina, care se confruntă cu suferințe cumplite.

În ședința din 25 februarie, Comitetul Executiv al UEFA a decis, de asemenea, ca toate cluburile și echipele naționale ruse și ucrainene, care concurează în competițiile UEFA, vor fi obligate să dispute meciurile de acasă pe teren neutru până la o nouă notificare.

Comitetul Executiv al UEFA rămâne în așteptare pentru a convoca noi reuniuni extraordinare, în mod regulat și continuu, acolo unde este necesar, pentru a reevalua situația de drept și de fapt pe măsură ce evoluează și pentru a adopta decizii suplimentare, dacă este necesar.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a participat în ședința Comitetului Executiv UEFA în calitate de membru, rol pe care l-a dobândit în urma alegerii sale în Consiliul FIFA.