Sâmbătă începe a doua fază a competiţiei Liga 2 Casa Pariurilor, în care cele 20 de participante se vor duela în play-off şi play-out, unele având ca obiectiv promovarea, altele salvarea de la retrogradare.

Motiv pentru care această săptămână a fost una a ultimelor reglaje la nivel de loturi, iar patru cluburi din acest eşalon au mutat vineri pe piaţa transferurilor, aducând jucători declaraţi liberi la comisii, jucători liberi de contract sau străini de peste hotare.

Dobrescu a rezolvat problema flancului stâng al clujenilor

Un singur transfer major a fost consemnat în play-off, acolo unde accidentarea gravă a lui Florinel Mitrea din meciul contra Concordiei Chiajna i-a forţat pe cei de la Universitatea Cluj să caute o soluţie. Şi au găsit una destul de repede, chiar din Liga 1, după ce Mihai Dobrescu de la Gaz Metan Mediaş a fost declarat liber la CNSL.

Dobrescu se va reîntâlni cu trei jucători alături de care a evoluat anul trecut: Romeo, cu care a împărţit vestiarul la Gaz Metan, respectiv Aurelian Păun şi Paul Pîrvulescu, foştii săi colegi de la Academica Clinceni.

Internaţional din Sierra Leone în Copou

În ceea ce priveşte lupta pentru menţinerea în eşalonul secund, ziua de vineri a adus nume noi doar la echipe din grupa A.

Cel mai sonor transfer a fost făcut de Poli Iaşi, care a legitimat un internaţional din Sierra Leone care a evoluat în grupele Cupei Africii pe Naţiuni din acest an. Este vorba de mijlocaşul John Kamara, care va face 34 de ani pe 12 mai şi care a fost integralist în toate cele trei partide disputate de naţionala ţării sale în această competiţie, încheiată de Sierra Leone pe locul trei în grupa E, după Coasta de Fildeş şi Guinea Ecuatorială, dar peste fosta deţinătoare a trofeului, Algeria.

Kamara a fost legitimat ultima dată în Azerbaijan, la Keşlə Futbol Klubu, de care s-a despărţit după doi ani, la finalul lui decembrie. Noua achiziţie a ieşenilor are 21 de meciuri la echipa naţională, pentru care a marcat o singură dată.

Şelimbărul îşi pune speranţele în Yazalde

Echipa pregătită de Eugen Beza şi-a mutat, pentru play-out, meciurile de pe teren propriu la Râmnicu Vâlcea pe arena principală a oraşului vâlcean, debutul pe noul stadion fiind programat în această rundă, contra Politehnicii Iaşi.

Problemele din ofensivă i-au determinat pe sibieni să caute noi soluţii, aşa ajungându-se la un atacant care a mai jucat în România. Portughezul Yazalde (33 de ani împliniţi) a semnat cu gruparea din Şelimbăr şi va evolua pentru a treia oară la o echipă din judeţul Sibiu, după ce în trecut a fost legitimat la Gaz Metan Mediaş şi AFC Hermannstadt.

Iulian Roşu revine la Metaloglobus după patru ani

Astfel, Metaloglobus şi-a întărit mijlocul prin aducerea lui Iulian Roşu, care în etapele din 2021 a evoluat în 13 meciuri pentru Fotbal Club Braşov şi a marcat doar un gol.

Pentru Roşu nu este prima aventură în tricoul echipei bucureştene, la care a mai evoluat în a doua parte a sezonului 2017-2018, când a adunat 14 prezenţe şi a punctat o dată.

Articol scris de Mihai ANDRIEŞ