Selecționata Under 18 a României se află cantonată în aceste zile pentru o “dublă” amicală cu selecționata similară a Macedoniei de Nord.

Printre jucătorii convocați pentru aceste două partide se găsește și Leonardo Ferroni, un fotbalist născut în februarie 2005. E fundaș central, vine de la AC Milan, unde a bifat 25 de meciuri în sezonul recent încheiat la echipa U18, și a fost convocat în premieră la echipa națională cu ocazia acestei acțiuni.

“Mă simt foarte bine să fiu aici, am fost primit foarte bine de antrenor și de colegi. Pentru mine este o mare bucurie și o mândrie să fiu la echipa națională a României”, a spus Leonardo, care are deja 11 ani de când practică fotbalul.

“Am jucat 4 ani la Mazzano, acolo unde locuiește familia, apoi am ajuns la Atalanta, dar nu eram suficient de pregătit și m-au trimis la Feralpisalò. Aici am petrecut 5 ani și am ajuns să joc la Under 19. În urmă cu doi ani am fost cumpărat de AC Milan” e povestea de fotbalist a lui Ferroni.

Acesta are și doi jucători favoriți: “Îmi place Gian Marco Ferrari de la Sassuolo. Iar dintre jucătorii români, îl apreciez foarte mult pe Radu Drăgușin. A făcut anul acesta un sezon foarte bun în Serie B”.

Provocat să spună unde se vede peste 5 ani, acesta a zis: “E greu de spus. Aș vrea să fiu la o echipă profesionistă și să ating potențialul maxim. Și, bineînțeles, la echipa națională a României”.

În primul meci, disputat ieri, 16 iunie, România U18 a remizat cu Macedonia de Nord, 1-1. Cea de-a doua partidă e programată mâine, 18 iunie, de la ora 17:00, la Popești Leordeni și va fi în direct pe FRF.tv.