• Naționala Under 18 a României a participat la începutul lunii decembrie la un turneu de pregătire în Portugalia.
  • Adversari au fost Portugalia, Spania și Turcia. Cu 4 puncte acumulate în aceste jocuri, tricolorii au încheiat competiția pe poziția secundă.
  • Această generație formată din juniori născuți în anul 2002 va participa la Campionatul European Under 19 pe care România îl va găzdui în 2021.

În primul joc, elevii lui Daniel Oprescu au condus cu 2-1 Portugalia până în finalul prelungirilor, atunci când gazdele au reușit să înscrie de două ori, minutele 90+5 și 90+6. A urmat duelul cu Spania, pe care din nou am condus-o cu 2-1 înainte de a fi egalați, tot în prelungiri. În ultima partidă, juniorii români s-au impus cu 1-0 în fața Turciei.

Rezumatul partidei cu Portugalia

„Au fost meciuri grele împotriva unor naționale foarte bune. Am întâlnit adversari cu două stiluri diferite. Dacă Portugalia și Spania au mizat pe posesie prelungită, construcție începută de la portar, Turcia a insistat cu multe mingi lungi direct pe oamenii de atac. Au fost teste utile pentru că ne-am putut dezvolta jocul în fața unor stiluri total diferite”, spune selecționerul Daniel Oprescu.

„Am avut în mână Portugalia, pe care am condus-o cu 2-1 până în finalul prelungirilor. Este totuși important că băieții au fost receptivi la tot ce am lucrat împreună în această perioadă. Și au realizat că doar cu disciplină tactică și disponibilitate la efort cel puțin la fel de mare ca a adversarilor putem să ne batem cu oricine”, a adăugat antrenorul naționalei U18.

Rezumatul partidei cu Spania

Despre participarea la EURO 2021, tehnicianul spune: „Este o oportunitate extraordinară pentru toți acești jucători, iar ei sunt conștienți. E o bucurie, dar și o responsabilitate. Poate fi și un pas important spre următorul nivel în cariera lor. M-am bucurat să îi aud vorbind despre participarea la turneul final. Vom fi pregătiți pentru a reprezenta cu succes România la EURO”.

Anul viitor, tricolorii vor participa la mai multe acțiuni de pregătire. „2020 va fi un an plin. Vom întâlni Franța, Israel, Serbia, Finlanda, vom găzdui un turneu la care vor participa Anglia, Germania, Portugalia. Doar așa putem crește, înfruntând adversari de calibru. Eu, personal, la fel ca toată lumea, am așteptări mari de la această generație, una talentată. E important ca la startul EURO, peste doi ani, să fim în cea mai bună formă”.