Școala Federală de Antrenori (SFA) a organizat în perioada 14-16 februarie Modulul 1 din cadrul cursului de obținere a licenței UEFA B. Cei 26 de cursanți prezenți au trecut prin pregătire teoretică și practică pe tema Jucătorul de 5-10 ani (U6 – U10).

Prima zi a început cu cadrul teoretic pentru 2 dintre pilonii de studiu: Jucătorul, curs susținut de Marius Donțu, trainer în leadership la Schultz Knowledge London, și Antrenamentul, sesiune condusă de Lucian Burchel, directorul SFA. În cea de-a doua parte a zilei, cursanții au avut ocazia să aplice în teren noțiunile predate.

Programul zilei a doua a început cu un curs despre Mediul de învățare, susținut de Alin Hancăș, lector colaborator al SFA, și a continuat cu tema Meciul. Cele două sesiuni au fost urmate de 5 ore de parte practică pe teren, în cadrul căreia cursanții, împărțiți în 4 grupe de lucru, au avut de pregătit, organizat și condus partea principală a unui antrenament pentru echipe U6 – U10. Astfel, au avut ocazia de a găsi cele mai potrivite exerciții și jocuri pentru a-și atinge obiectivele de instruire specifice acestor categorii de vârste.

În ultima zi, cursanții au trecut prin tema de Filosofia Fotbalului, curs adaptat licenței UEFA B, susținut de Aurel Țicleanu, vicepreședinte al Comisiei Tehnice FRF, și prin cea de Planificare. În total, Modulul 1 a însumat 22 de ore de pregătire.

Prin intermediul licenței UEFA B, ne dorim ca participanții să dobândească cunoștințele teoretice și practice necesare, să deprindă competențele esențiale și să fie pregătiți pentru provocările care pot apărea în cariera de antrenori de copii și juniori. Ne-am propus să organizăm modulele pe grupe de vârstă, iar în cadrul fiecăruia să avem 5 piloni de studiu: Jucătorul, Mediul de învățare, Antrenamentul, Meciul și Planificarea. Procesul l-am validat cu supervizorii UEFA și toate aspectele metodologice și logistice au în vedere standardele impuse prin Convenția UEFA a Antrenorilor din 2020 și cele ale Planului de Dezvoltare a Fotbalului din cadrul Strategiei Tehnice a FRF.

Cursanții noștri au potențial, își doresc să afle, să înțeleagă și să aplice lucrurile învățate în activitatea de zi cu zi, ceea ce ne dă încrederea că viitoarele generații de antrenori vor fi mult mai implicate în acest demers”, a spus Lucian Burchel, directorul SFA.

Federația Română de Fotbal se implică în continuare activ în formarea unui număr cât mai mare de participanți în fenomenul fotbalistic, promovând educația antrenorilor din România.