Cupa României Futsal Fortuna a programat ieri, sâmbătă, 24 februarie, prima confruntare din sferturile de finală! La Sala Sporturilor din Mărășești față în față s-au aflat formația gazdă Mausoleul și CSM Târgu Mureș.

Partida, una spectaculoasă, a stat sub semnul echilibrului în prima repriză. Vrâncenii au fost cei care au deschis scorul cu două minute înainte de pauză prin noua achiziție Cosmin Petică. Campion cu CS United Galați, Cosmin Petică avea să fie eroul meciului. Fostul gălățean a marcat de trei ori în poarta ardelenilor și a contribuit decisiv la calificarea echipei Mausoleul Mărășești, în premieră, în Final Four-ul Cupei României Futsal Fortuna!

„Șansa a fost de partea noastră”

După promovarea pe prima scenă a futsalului românesc obținută sezonul trecut, accederea în careul de ași al Cupei României reprezintă o nouă uriașă performanță pentru micuța grupare vrânceană.
Este cea mai mare performanță din scurta noastră istorie. A fost ceva extraordinar! Micuța noastră sală a fost arhiplină, oamenii au stat în picioare. Scorul însă nu reflectă realitatea din teren. A fost un meci foarte echilibrat. La 1-1, oaspeții au avut ocazii de a marca. La 2-1, au scos portarul. Șansa a fost de partea noastră, pentru că am știut să fructificăm acest moment al jocului prin golurile care ne-au desprins decisiv. Cosmin Petică?! A fost omul meciului! După meci am sărbătorit, așa cum, este obiceiul la noi, pentru că noi trăim pentru astfel de momente. Până la urmă trebuie să recunoaștem că relațiile de joc se fac după meci, la o masă”, a spus Romeo Drăgan, managerul echipei Mausoleul Mărășești.

„Ne dorim revanșa, victoria și calificare”

Astăzi, duminică, 25 februarie, sunt programate alte două meciuri din sferturile de finală ale Cupei României Futsal Fortuna. Singura divizionară secundă prezentă în această fază a competiției, AS Inter Gheorgheni – locul 3 în Liga a 2-a, a primit vizita echipei Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – ocupanta locului 5 în Liga 1 Futsal Fortuna. Formația de primă ligă s-a impus cu 3-1 și a obținut astfel calificarea în Final Four!
Meci tare diseară la Odorheiu Secuiesc! Vicecampioana FK Odorheiu Secuiesc va primi vizita formației CFR Timișoara, ocupanta locului secund în Liga 1. Cele două formații s-au întâlnit ultima oară în urmă cu doar 12 zile, tot în Harghita. La capătului unui meci deosebit de spectaculos și de echilibrat, CFR Timișoara s-a impus cu scorul de 2-1.
Ne dorim revanșa, victoria și calificarea în careul de ași al Cupei României, o performanță care ar mai îndulci un sezon mai puțin reușit pentru noi până acum. Ne cunoaștem adversarul, așa că știm ce ne așteaptă. Va fi un meci foarte greu, în care nu mai sunt în joc puncte, ci o calificare! Cred că acest amănunt reprezintă cea mai bună motivare pentru jucătorii noștri. Am încredere în ei, am încredere în publicul nostru extraordinar, public ce ne-a fost mereu alături”, a spus Jakab Zoltán, managerul echipei FK Odorheiu Secuiesc.
Ultimul meci din sferturile de finală se va juca marți, 27 februarie, la Sala Sporturilor din Deva. Super-confruntarea dintre CSM Deva și CS United Galați, reeditarea finalei din sezonul trecut, va fi în direct la Digi Sport 3 și FRF.tv de la ora 17:30.

Sferturi de finală

Sâmbătă, 24 februarie

  • ACS Mausoleul Mărăşeşti – CSM Târgu Mureș 5-1 (1-0), Sala Sporturilor – Mărășești

Au marcat: Cosmin Petică (19, 33, 38), Octavian Cireș (29), Ion Dumitru (34) / Patrick Cherteș (28)

Arbitri: Benedek Andras, Szabo Attila; Balint Attila (toți din Odorheiu Secuiesc)

Observator arbitri: Balmus Doru (Galați)

Duminică, 25 februarie

  • AS Inter Gheorgheni – ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe 1-3, Sala Sporturilor – Lăzarea

Arbitri: Hanceariuc Bogdan (Iaşi), Mocanu Dragoș (Brăila); Mihălcuț Andrei (Iaşi)

Observator arbitri: Captan Sebastian (Galați)

Ora 18:00

  • Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CSF CFR 1933 Timișoara, Sala Sporturilor – Odorheiu Secuiesc
Arbitri: Deaconu Laurențiu (Berceni), Macovei Florin Aurelian (Galați); Trașcă Marius (Pitești)
Observator arbitri: Sorescu Bogdan (Pitești)

Marți, 27 februarie

Ora 17:30

  • CSM Deva – CS United Galați

Articol de Adi Dobre