Foto: Facebook / CSM Deva

Sala Sporturilor din Deva a găzduit aseară super-confruntarea dintre CSM Deva și United Galați, partidă contând pentru sferturile de finală ale Cupei României Futsal Fortuna.

La capătul unui meci deosebit de spectaculos, care a avut nevoie de prelungiri și de lovituri de departajare, CSM Deva, deținătoarea trofeului, a obținut calificarea în Final Four-ul competiției.

Sávio Valadares, de neoprit!

„Finala din sferturi”, așa cum a fost denumită bătălia dintre eternele rivale din Deva și Galați, transmisă în direct la Digi Sport 3 și FRF.tv, a depășit toate așteptările! Gazdele de la CSM Deva au început foarte bine jocul. Cu portarul Roberto Voin în mare formă, cu internaționalul sârb Denis Ramić pe tot terenul, cu Sávio Valadares inventiv și în bună dispoziție de joc, CSM Deva a făcut o primă repriză aproape perfectă. Gazdele au deschis scorul prin Sávio Valadares, în minutul 8, și l-au majorat, prin același jucător, cinci minute mai târziu.

Loviturile de la 10 metri, angoasa gălățenilor!

Campioana United Galați și-a revenit din șoc și a echilibrat partida. Cu 45 de secunde înainte de pauză, Florin Ignat, antrenorul-jucător al oaspeților, a cerut time-out pentru a pune la punct o schemă ce avea să urmeze unei repuneri din margine. Planurile le-au ieșit perfect campionilor, care au făcut șah-mat defensiva hunedorenilor, gol Alan Felipe Sasse.

La reluare, meciul a continuat la fel de spectaculos și de echilibrat. Daniel Araujo a marcat un super-gol direct din lovitură liberă, mingea trimsă de căpitanul echipei United Galați oprindu-se în vinclul porții lui Roberto Voin.

Oaspeții puteau trece la conducere pe tabela de marcaj, dar Araujo și Cojocaru au ratat din lovituri de la 10 metri!

În prelungiri, gălățeanul Robert Crișan și hunedoreanul Cristian Matei au irosit și ei câte „un 10 metri”! Cum nici una dintre echipe nu a marcat în cele două reprize suplimentare, s-a trecut la loteria loviturilor de departajare, acolo unde jucătorii lui Roger Felipe Gouveia Augusto au fost mai inspirați și mai concentrați.

Alan Felipe Sasse și Iulian Cojocaru au ratat pentru gălățeni, iar CSM Deva s-a calificat în Final Four-ul Cupei României Futsal Fortuna!

„Cel mai bun din ultimul an”

„A fost exact așa cum anticipam, așa cum am declarat și înaintea meciului. Adică un meci spectaculos, care, după părerea mea, a depășit orice așteptări. Un meci în care doream să văd dorința de victorie a băieților noștri și am văzut această dorință care până la urmă a făcut diferența. Confruntarea a avut de toate, intensitate, dramatism, tensiune, un meci extraordinar, poate cel mai bun din ultimul an. Ne bucură această calificare, care ne arată că suntem pe un drum bun, că suntem în creștere. După acest meci optimismul în ceea ce privește lupta în campionat a crescut”, a spus Dorin Popa, managerul secției de futsal din cadrul CSM Deva.

„Capul sus și mergem înainte”

„Păcat că una dintre cele două echipe a fost eliminată! Meciul a fost unul extraordinar. Am păcătuit la finalizare. Am ajuns de multe ori în fața porții și nu am reușit să înscriem. Nu sunt prea multe de spus sau de reproșat după acest eșec. Capul sus și mergem înainte”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați.

În urma succesului de aseară, CSM Deva a completat careul de ași al Cupei României Futsal Fortuna, din care mai fac parte Mausoleul Mărășești, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și CFR Timișoara.

Sferturi de finală

Sâmbătă, 24 februarie

  • ACS Mausoleul Mărăşeşti – CSM Târgu Mureș 5-1 (1-0), Sala Sporturilor – Mărășești

Au marcat: Cosmin Petică (19, 33, 38), Octavian Cireș (29), Ion Dumitru (34) / Patrick Cherteș (28)

Arbitri: Benedek Andras, Szabo Attila; Balint Attila (toți din Odorheiu Secuiesc)

Observator arbitri: Balmus Doru (Galați)

Duminică, 25 februarie

  • AS Inter Gheorgheni – ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe 1-3 (1-2), Sala Sporturilor – Lăzarea

Au marcat: Szőcs László (3) / Gall Attila (10), Bende Bence (20), Mathis Mathyas (22)

Arbitri: Hanceariuc Bogdan (Iaşi), Mocanu Dragoș (Brăila); Mihălcuț Andrei (Iaşi)

Observator arbitri: Captan Sebastian (Galați)

  • Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CSF CFR 1933 Timișoara 2-3 (0-2), Sala Sporturilor – Odorheiu Secuiesc

Au marcat: Istvan Hadnaghi (38), Miklos Tamas (40) / Anderson Gustavo (2), Mihnea Topader (17), Welington Anjos Da Silva (28)

Arbitri: Deaconu Laurențiu (Berceni), Macovei Florin Aurelian (Galați); Trașcă Marius (Pitești)
Observator arbitri: Sorescu Bogdan (Pitești)

Marți, 27 februarie

  • CSM Deva – CS United Galați 6-2 (2-1; 2-2; 2-2) – după prelungiri și lovituri de departajare, Sala Sporturilor – Deva

Au marcat: Sávio Valadare (8, 15) / Alan Felipe Sasse (20), Daniel Araujo (25)

Lovituri de departajare: Sávio Valadares, Camara Sobral, Miloš Simić, Denis Ramić – au marcat pentru CSM Deva / Daniel Araujo – a marcat pentru United Galați, Alan Felipe Sasse și Iulian Cojocaru – au ratat pentru United Galați

Arbitri: Ciobanu Vlad (Iași); Pentek Laurențiu (Oradea); Spaiuc Robert (Iaşi)

Observator arbitri: Curta Dan Ovidiu (Târgu Mureș)

Articol de Adi Dobre