Miercuri, 15 noiembrie, au fost programate majoritatea jocurilor din turul 3 preliminar al Cupei României. Partida dintre ACS Academia de Fotbal Floreşti și ACS Atletic Olimpia Gherla se va disputa pe 22 noiembrie, ora 14:00.

În etapa a treia preliminară a competiției au fost implicate cele 16 câștigătoare din turul 2, rezultând 8 meciuri și 8 echipe care s-au calificat mai departe în ultima fază dinaintea grupelor.

Următoarea etapă este programată pe 13 decembrie, însă data de disputare poate suferi modificări la solicitările cluburilor. Această fază va încheia seria meciurilor din preliminarii și va decide la final cele patru echipe care se vor califica în faza grupelor.

REZULTATELE ÎNREGISTRATE ÎN TURUL TREI PRELIMINAR

 15 noiembrie 

AFC UTA Arad – Asociaţia Athletic CS United Bihor 2-4
AFC Botosani – ACS Vulpitele Galbene 5-2
ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – ACS Vasas Femina FC 0-3
ACS Petrolul 52 – ACS Campionii Fotbal Club Argeş 1-2
ACS Liceenii Topolog – SC Fotbal Club FCSB SA 12-2
CS Concordia Chiajna – Fotbal Club Rapid 1923 SA 0-1
Universitatea Craiova – AFC Hermannstadt 7-1

 22 noiembrie, ora 14:00
ACS Academia de Fotbal Floreşti – ACS Atletic Olimpia Gherla 1-11

CE URMEAZĂ?

Turul 4: Cele 8 echipe câștigătoare din Turul 3 joacă între ele rezultând 4 echipe în faza grupelor

Pentru toate cele patru tururi, meciurile se vor disputa într-o singură manșă, pe terenul echipei mai slab clasate în sezonul precedent. Împerecherea jocurilor va fi făcută ținând cont de criteriul geografic.

FAZA GRUPELOR

Intră în competiție echipele din Liga 1 Feminin (8), alături de cele 4 echipe calificate din tururile anterioare. Cele 12 echipe vor fi împărțite în 3 grupe a câte 4 echipe în funcție de grupele valorice astfel:
Grupa A valorică: patru echipe din Liga 1 Feminin în funcție de clasarea lor în sezonul precedent (cel mai bine clasate 4 echipe – Locurile 1, 2, 4, 5 din sezonul 2022/2023)

Grupa B valorică: patru echipe din Liga 1 Feminin în funcție de clasarea lor în sezonul precedent (următoarele 4 clasate, altele decât cele din grupa A – locurile 6, 7 + cele două noi-promovate – din sezonul 2022/2023)
Grupa C valorică: cele patru echipe calificate din faza preliminară

Meciurile se vor disputa în sistemul ”fiecare cu fiecare” într-o singură manșă, pe terenul echipei mai bine clasate în sezonul precedent.
Se califică mai departe în semifinale primele două clasate în Grupa A + locurile 1 din grupele B și C.

Semifinale: Cele patru echipe calificate se întâlnesc într-o manșă eliminatorie. Meciurile se vor în semifinale după cum urmează:
Locul 1 Grupa A vs Locul 1 Grupa C
Locul 2 Grupa A vs Locul 1 Grupa B
Meciul se vor disputa pe terenul echipei mai bine clasate în sezonul precedent.

Finala: Câștigătoarele semifinalelor se întâlnesc în etapa finală.