FOTO: Facebook ACS HENIU PRUNDU BÂRGĂULUI

Cupa României la fotbal rezervată fetelor programează miercuri, 12 mai, partidele din sferturile de finală. Cel mai echilibrat duel din această fază se anunță a fi cel dintre Heniu Prundu Bârgăului și Vasas Femina Odorheiu Secuiesc.

CS Universitatea Alexandria – Universitatea Olimpia Cluj

Lovitura de începere a sferturilor de finală ale Cupei României va fi dată la Alexandria, acolo unde CS Universitatea va primi vizita multiplei campioane „U” Olimpia Cluj. După ce în week-end și-a asigurat un nou titlu în Liga 1, al zecelea consecutiv, „U” Olimpia Cluj țintește și Cupa României. Ultimul event al ardelencelor a fost reușit în 2017. Universitatea Alexandria și „U” Olimpia Cluj s-au întâlnit în acest sezon o singură dată, în toamnă, pe terenul ardelencelor, care s-au impus clar, scor 8-1.

Un sfert de finală e un eveniment important. Ești practic la doi pași de marea finală, ceea ce reprezintă o motivație pentru fiecare jucătoare. Universitatea este pe primul loc în play-out, ceea ce înseamnă mult pentru echipa din Alexandria. Suntem convinși că vor să facă impresie bună și în Cupa României și că se vor agăța de fiecare oportunitate pentru a câștiga acest joc”, a spus Iulian Szekely, antrenorul campioanei „U” Olimpia Cluj.

Fetele de la Universitatea Alexandria sunt hotărâte să le facă viața grea clujencelor. „Meciul de mâine nu este unul ușor, mai ales că avem fete accidentate. Oboseala și-a pus amprenta asupra evoluțiilor noastre, în plus venim după o perioada cu meciuri din 3 în 3 zile. Deși este o perioadă grea, cu un lot decimat de accidentări, sper să facem un joc bun mâine cu Olimpia Cluj și, de ce nu, să ne batem de la egal cu ele. Clujencele vin cu un moral foarte bun, în week-end au câștigat pentru a 10-a oară titlul de campioane, iar Cupa României reprezintă un alt obiectiv important în acest an. Deși pleacă favorite, noi vom intra in teren și vom face tot posibilul să practicăm jocul pe care îl știm, să ne creăm ocazii și să marcăm”, a spus Oana Elena Dumitrache, jucătoare de bază a echipei din Alexandria.

Vulpițele Galbene Roman – AS CS Carmen București 1937

Singura reprezentantă a ligii secunde în această fază a competiției, Vulpițele Galbene Roman, joacă în compania unei prim-divizionare, Carmen București, aflată într-o scădere de formă. După un sezon regular foarte bun ca nou-promovată, Carmen București a contabilizat un singur punct în cele șase etape disputate în play-out și, din lider, a ajuns pe penultimul loc al ierarhiei.

Vulpițele Galbene din Roman ocupă locul secund în Seria 1 a Ligii 2 feminin, după CSȘ Târgoviște. În cele opt etape disputate în acest sezon, Vulpițele au înregistrat cinci victorii și trei înfrângeri.

Accederea în sferturile de finală ale Cupei Romaniei reprezintă pentru clubul pe care l-am inființat și pe care îl manageriez cea mai mare realizare de până acum. Miercuri ne asteaptă un meci dificil în fata unei echipe de Liga 1, Carmen București, pe care nu am reușit să o învingem în singurul meci disputat între cele două echipe. Cu toate acestea, ne vom angrena cu toată disponibilitatea nostră fizică și tehnico-tactică, astfel încât să fim un adversar redutabil și să ne jucăm șansa până la capat. Am încredere în puterea de mobilizare a fetelor mele, așa cum au dovedit-o și altădată, în fața unui adversar care pleacă cu prima șansa”, a spus Adelin Tălmăcel, „patronul” Vulpițelor Galbene.

Deși jucăm în deplasare și nu cunoaștem adversarul, am încredere în experiența echipei și sunt sigură că vom face un meci bun. Suntem foarte concentrate pentru a reuși calificarea în semifinalele Cupei României. Ne lipsesc în continuare foarte multe dintre titulare, avem opt accidentate! Aceasta este explicația lipsei de rezultate din ultima vreme”, a spus Nicoleta Bărbos, jucătoare de bază a echipei Carmen București.

ACS Selena ȘN Constanța – Piroș Security Arad

Ne bucurăm pentru această nouă performanță, pentru că accederea în această fază a comeptiției reprezintă o performanță pentru echipa noastră. O echipă ce în urmă cu mulți ani a jucat cu trofeul Cupa României pe masă. Se întâmpla în 2004! Șantierul Naval Constanța pierdea, din păcate, finala în fața formației CFF Clujana Cluj. Am jucat în acea finală! Despre meciul cu Piroș Security ce putem spune?! Pornim cu șansa a doua, asta e clar, pentru că nu vom avea la dispoziție tot lotul. Dar ne vom juca șansa. Nu vom renunța la luptă”, a declarat Niculina Radu, antrenoarea echipei Selena ȘN Constanța.

Arădencele sunt hotărâte să se califice mai departe în Cupa României și să joace finala acasă, pe noua arenă Stadionul Francisc von Neuman. „Va fi un meci imprevizibil, tocmai de aceea trebuie tratat cu maximă seriozitate. E un meci eliminatoriu. Întâlnim o echipă care a trecut pe teren propriu de Universitatea Galați. Trebuie să nu privim de sus adversarul și să învingem pentru a avea mai departe șansa unei finale acasă, pe Arena Francisc von Neuman”, a spus Denisa Marcea, căpitanul echipei Piroș Security Arad.

Heniu Prundu Bârgăului – Vasas Femina Odorheiu Secuiesc

Cel mai tare meci al sferturilor de finală îl reprezintă duelul dintre Heniu Prundu Bârgăului și Vasas Femina Odorheiu Secuiesc. Gruparea bistrițeană, care are avantajul terenului propriu, a jucat finala Cupei României în urmă cu trei ani, dar a pierdut în fața formației CSȘ Târgoviște, scor 0-3.

În condițiile în care anul trecut competițiile au fost întrerupte din pricina pandemiei, Vasas Odorheiu Secuiesc este încă deținătoarea trofeului. Vasas s-a impus în finala de acum doi ani în fața fetelor de la Fortuna Becicherecu Mic, scor 5-0, și intenționează să-și apere trofeul.

Suntem deținătoarea Cupei României și ținem la acest trofeu. Totdeauna am tratat cu seriozitate această competiției. Mergem la locul 2 din play-off. Asta înseamnă că ne așteaptă un meci foarte greu. Va fi un meci deschis oricărui rezultat. Important este că cine învinge va juca în semifinale pe teren propriu. Am întâlnit Heniu acum câteva săptămâni în campionat. Am pierdut pe teren propriu, dar în condiții speciale. Atitudinea fetelor noastre nu a fost cea mai bună, apoi au fost și ceva greșeli de arbitraj, care contează atunci când nu îți iese jocul. Ne așteaptă un joc foarte dificil, dar și pe cei de la Heniu îi așteaptă un meci greu”, a adăugat László Béla, președintele echipei Vasas Femina Odorheiu Secuiesc.

Lenuța Ștef, căpitanul echipei Heniu, crede în calificarea echipei sale: „Ne așteaptă un joc extrem de disputat. Cred că oricare dintre cele două echipe se poate califica în semifinalele Cupei României. Ne dorim să fim noi! Iar pentru atingerea obiectivului ne-am pregătit așa cum trebuie. Rezultatele din ultima perioadă ne dau încredere că putem obține calificarea! Cred în forța echipei și în determinarea jucătoarelor de la Heniu”.

Programul jocurilor din sferturile de finală: 

miercuri, 12 mai 2021
ora 11:00
CS Universitatea Alexandria – Universitatea Olimpia Cluj

ora 17:30

Vulpițele Galbene Roman – AS CS Carmen București 1937
ACS Selena ȘN Constanța – Piroș Security Arad
Asociația Club Sportiv Heniu Prundu Bârgăului – Vasas Femina Odorheiu Secuiesc

Finala Cupei României la fotbal feminin este programată pe 6 iunie, pe stadionul Francisc von Neuman din Arad!

Articol de Adi Dobre