Sursa foto: Gabor Istvan-Gabor

Cupa României la fotbal rezervată fetelor a ajuns la ora semifinalelor. Miercuri seară vom afla formațiile care vor lupta cu prețiosul trofeu pe masă duminică, 6 iunie 2021! 

Marea finală se va juca pe Stadionul „Francisc von Neuman” din Arad!

În careul de ași al competiției s-au calificat formațiile Heniu Prundu Bârgăului, Vulpițele Galbene Roman – reprezentantă a eșalonului secund, Piroş Security Arad și Universitatea Olimpia Cluj.

Heniu Prundu Bârgăului – Vulpițele Galbene Roman

Heniu Prundu Bârgăului a încheiat sezonul Ligii 1 pe locul secund, după multipla campioană „U” Olimpia Cluj. Este cea mai bună clasare din istorie pentru gruparea bistrițeană, care vizează în acest sezon și un trofeu, Cupa României! Heniu a mai jucat finala Cupei României în 2018, dar a pierdut, scor 0-3, în fața formației CSȘ Târgoviște.

În drumul spre finala de la Arad, trupa pregătită de Călin Svoboda trebuie să treacă de Vulpițele Galbene din Roman, revelația actualei ediții a Cupei României. Divizionara secundă merge la Prundu Bârgăului cu gândul de a le pune probleme adversarelor.

Paula Aug: „Am fost învățată să-mi respect adversarii, dar să fac tot ceea ce pot pentru a-i învinge”

„Accederea în careul de ași al fotbalului feminin reprezintă, cu siguranță, cea mai mare realizare sportivă din istoria clubului nostru. Vom întâlni un adversar puternic, vicecampioana acestui sezon, o echipă care își dorește să joace și finala Cupei Romaniei. Chiar dacă venim după un retur greu de campionat, unde nu am reușit să ne calificăm în barajul pentru promovare, cred că încă mai avem destule resurse ca să facem un meci decent. Am încredere în forța grupului și în șansa noastră”, a spus Adelin Tălmăcel, președintele clubului romașcan.

„Chiar dacă la începutul sezonului nici nu visam că vom ajunge aici, iată-ne, vom juca în semifinalele Cupei României! Este șansa noastră și ne dorim să ne jucăm această șansă până la capat, indiferent de numele adversarului nostru și de palmaresul său. Am fost învățată să-mi respect adversarii, dar să fac tot ceea ce pot pentru a-i învinge. Sper ca și fetele să-mi urmeze exemplul și să facem un meci de care să ne amintim cu plăcere peste timp”, a spus și Paula Agu, căpitanul Vulpițelor Galbene din Roman.

Andreea Corduneanu: „Calificarea în finala Cupei României ar fi cireașa de pe tort”

Fetele de Heniu Prundu Bârgăului nici nu concep să rateze prezența în marea finală. Elevele lui Călin Svoboda spun însă că își respectă adversarul și că vor trata cu maximă seriozitate confruntarea de miercuri.

„Miercuri, pe Bârgău Arena, vom disputa, pentru a doua oară în istoria clubului nostru, o semifinală de Cupa României. Chiar dacă evoluează într-o ligă inferioară, promitem să ne respectăm adversarele, pe care le felicităm pentru performanța de a ajunge până în această fază a competiției. Sperăm într-o evoluție bună a echipei noastre și împreună cu adversarele noastre să facem o propagandă bună fotbalului feminin. Având în vedere că echipa care va câștiga acest meci va juca finala duminică la Arad, vom face tot posibilul să fim noi una dintre finalistele acestei ediții a Cupei României”, a spus Lenuța Ștef, căpitanul echipei Heniu Prundu Bârgăului.

„Meciul de miercuri nu trebuie tratat cu superficialitate chiar dacă adversarele noastre sunt în Liga 2. Sunt convinsă că motivația lor este la cote maxime și că vor da totul pe teren. A fost o perioadă foarte grea pentru toată lumea, am muncit mult, iar pentru noi, pe lângă locul 2 din campionat, finala Cupei ar fi cireașa de pe tort. Îmi doresc să ne bucurăm de aceste momente, pentru că nu le întâlnești în fiecare zi și vreau să savurăm fiecare minut petrecut pe teren”, a spus și Andreea Corduneanu, una dintre cele mai importante piese din angrenajul echipei bistrițene.

Călin Svoboda, antrenorul echipei Heniu, îndeamnă și el la concentrare maximă: „A fost un sezon greu, dar foarte frumos. Am încheiat Liga 1 pe locul secund, ceea ce, din cunoștințele mele, reprezintă cea mai mare performanță a sportului de echipă bistrițean din ultimii foarte mulți ani. Acest amănunt ne onorează, dar ne și obligă. Vrem să jucăm finala de la Arad, ar fi o altă performanță extraordinară pentru echipa noastră, pentru comunitatea pe care o reprezentăm, pentru județul nostru. Trebuie însă ca toată lumea să rămână concentrată și să tratăm cu seriozitate această partidă”. 

Piroș Security Arad – Universitatea Olimpia Cluj

Piroș Security Arad și „U” Olimpia Cluj se confruntă pentru a doua oară în decurs de doar câteva zile. Cele două combatante au fost față în față și duminică în ultima etapă a sezonului Ligii 1. „U” Olimpia Cluj a învins cu 4-0, spulberând astfel arădencelor orice șansă de a încheia Liga 1 pe locul 2.

Chiar dacă sunt conștiente de valoarea adversarului, fetele de la Piroș Security Arad spun că niciun meci nu seamănă unul cu altul, iar cel de miercuri este unul special.

Elisa Bozian: „Am învățat din înfrângerile suferite împotriva lor”

„Ne așteaptă un meci greu, un meci care vine după o perioadă solicitantă. Chiar dacă avem un lot restrâns, nimic nu este imposibil. Întâlnim campioana României, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne dăm înapoi, avem șansa noastră, o șansă pe care trebuie să o tratăm cu maximă seriozitate. Îmi doresc să mai joc o finală de Cupa României, mai ales că în acest an finala se va juca la noi acasă, la Arad. Tocmai acest amănunt ar trebui să fie o motivație în plus pentru noi, să dăm totul pe teren. Chiar dacă am pierdut de fiecare dată în fața Olimpiei, privim meciul cu încredere și vrem să jucăm acest meci ca și cum ar fi finala Cupei României! Vom da totul pentru că nu avem nimic de pierdut, în schimb cu maximă concentrare, cu dorință și ambiție putem face din nou ca această mică echipă să fie mare”, a spus Lidia Șuveț, fundașul dreapta al echipei Piroș Security Arad.

De dificultatea meciului de miercuri e conștientă și mijlocașul central Elisa Bozian: „Întâlnim campioana Roamaniei, o echipă ce nu are nevoie de vreo prezentare. Meciul pleacă însă de la scorul de 0-0, iar Cupa României reprezintă o competiție a surprizelor! Avem șansa noastră și vrem să profităm de ea. Sperăm ca până la ora jocului să ne recuperăm măcar o parte din jucătoarele accidentate, pentru că avem un lot foarte subțire numeric. Avem încredere că putem să ne calificăm în finală, cred că am învățat din înfrângerile suferite împotriva lor și cred că, de această dată, putem da o replică mult mai bună. Venim după un play off foarte solicitant, am încheiat sezonul pe locul 3, iar o finală ar încununa munca noastră, a tuturor, după un an greu”.

„Ne apropiem de sfârșitul unui sezon extrem de încărcat, un sezon solicitant din toate punctele de vedere, fizic, mental, al dorințelor propuse la începutul sezonului, să ajungem în primele trei din Liga 1, obiectiv realizat. Cupa României este competiția surprizelor și orice se poate întâmpla. Eu am o vorbă: A spera nu costă, să îți faci iluzii e mai rău. Ne vom juca șansa până la capăt, în ciuda faptului că Olimpia Cluj e indiscutabil cea mai bună echipă din România la ora asta. Am simțit asta pe pielea noastră, chiar și în ultima etapă de campionat. Aș vrea să mai spun că dacă echipa a ajuns aici, asta se datorează antrenorului Dan Cuedan. Fără el nu am fi ajuns aici. Dan Cuedan a fost catalizatorul echipei. A fost omul care a știut să le țină unite pe fete în momentele grele, a știut să țină conducerea clubului aproape de fete. A știut când să iuțească și când să încetinească pregătirea echipei și tot ceea ce a ținut de mentalul, de psihologia fetelor. Am încheiat pe locul 3 și suntem în semifinalele Cupei României datorită acestui om, antrenorul Dan Cuedan”, a spus Liviu Ilea, directorul sportiv al clubului Piroș Security Arad.

Ioana Bortan: „Nu avem altă variantă decât victoria”

Echipa „U” Olimpia Cluj e hotărâtă să bifeze un nou event după o pauză de patru ani. Ultima oară când gruparea ardeleană a cucerit titlul și Cupa României a fost în 2017. Trupa pregătită de Iulian Szekely a avut un sezon aproape perfect. În Liga 1, Olimpia Cluj s-a împiedicat o singură dată, la Galați, unde a remizat, 0-0, cu Universitatea. În rest, clujencele au avut doar victorii!

„Având în vedere că nu am mai câștigat Cupa de câțiva ani suntem și mai dornice să realizăm eventul! Miercuri e primul pas în îndeplinirea obiectivului. Anul acesta sper și îmi doresc enorm să reușim să cucerim ambele trofee puse în joc. Miercuri este șansa noastră să ajungem în finală și mai apoi să o și câștigăm. Deși ne-am confruntat și duminică cu același adversar, cu siguranță miercuri miza va fi alta, una mult mai mare, pentru că cine câștigă merge în finală, cine nu, merge acasă. Presiunea meciului e alta, dar pentru ceea ce ne-am propus nu avem altă variantă decât victoria”, a spus Ioana Bortan, una dintre veteranele echipei „U” Olimpia Cluj.

„Întâlnim Piroș Security Arad, echipa împotriva căreia am jucat în ultima etapă din campionat, un meci care ne-a dat un moral foarte bun și un chef mai mare de fotbal pentru ultimele doua meciuri din acest sezon. Avem ca obiectiv câștigarea Cupei României, trofeu care ne-a cam lipsit în ultimii ani”, a spus Mihaela Ciolacu, cea mai bună jucătoare a Olimpiei Cluj și în acest sezon.

„Pentru al zecelea sezon consecutiv, Universitatea Olimpia Cluj a câștigat titlul de campioană a României. Mai avem însă un obiectiv, iar un prim pas către îndeplinirea acestuia va fi un rezultat pozitiv miercuri în meciul cu Piroș Security Arad. Repetiția generală pentru această confruntare a avut loc deja, dar, deși venim după o victorie clară, duminică, la Arad, vom trata și acest meci cu maximă seriozitate”, a punctat și Maria Stamate, una dintre jucătoarele de bază ale campioanei României.

Iulian Szekely, antrenorul clujencelor, își ține concentrată echipa: „Va fi un meci dificil, împotriva unui adversar incomod și valoros. Trebuie să uităm scorul din ultimul joc direct și să ne gândim că meciurile din Cupa României, jucate într-o singură manșă, au de multe ori rezultate surprinzătoare. Vom deplasa pentru acest meci 21 de jucătoare și mă bucur că nu avem nicio jucătoare indisponibilă”.

Iată programul semifinalelor Cupei României:

Miercuri, 2 iunie 2021, ora 17:30

Asociația Club Sportiv Heniu Prundu Bârgăului – Vulpițele Galbene Roman
„Bârgău Arena”, Prundu Bârgăului
Arbitri: Ștef Claudiu (Târgu Mureș) – Cozma Alexandru (Târgu Mureș), Moldovan Radu Petrișor (Sâncraiu de Mureș)

Piroș Security Arad – Universitatea Olimpia Cluj
Stadionul Sânicolaul Mic
Arbitri: Vidican Rareș George (Satu Mare) – Timar Ovidiu (Oradea), Lakatos Rareș (Oradea)

 

Articol de Adi Dobre