Ediția 2022/23 înseamnă reinventarea Cupei României: un nou format competițional, un nou sponsor principal, Betano, și un nou sponsor oficial, Pambac, păstrând tradiția fotbalului-spectacol!

Miercuri 17 august e programat Turul 1 din ediția 2022/23 a Cupei României Betano. Se vor disputa 37 de partide interesante, care reunesc formații din Liga 3 a sezonului precedent și cele 7 merituoase câștigătoare ale Finalelor Regionale disputate în luna iulie!

Mai exact, pe 16 iulie am aflat cele 7 formații venite din postura de câștigătoare județene ale Cupei României care au trecut de Faza Grupelor-Regională și ulterior s-au impus și în Finalele Regionale!

Descoperă aici tabloul complet al Turului 1 din Cupa României Betano, care se joacă miercuri, 17 august!

Patru calificate din Liga 4 și în L4 a noului sezon

Cele 7 formații sunt: Viitorul Darabani (Botoșani), Crișul Sântandrei (Bihor), ACS Tg. Mureș 1898 (Mureș), CSM Lugoj (Timiș), CS Dunărea Turris Tr. Măgurele (Teleorman), Atletic United 1906 Ploiești (Prahova), Axiopolis Cernavodă (Constanța).

Dintre acestea, echipele din Darabani, Târgu Mureș, Turnu Măgurele le vom regăsi și în noul sezon de Liga 3, ele fiind și campioane județene care s-au impus mai departe în barajele de promovare din această vară.

Cu atât mai merituos e parcursul în Cupă, așadar, pentru formațiile din Sântandrei, Lugoj, Ploiești și Cernavodă, echipe care vor activa în L4 și în noul sezon, iar acum își testează forțele cu adversari din eșaloane superioare! Ca un detaliu inedit, Axiopolis Cernavodă a încheiat sezonul trecut pe locul 7 în L4 Constanța, celelalte fiind vicecampioane județene.

“Trofeul Cupei în Finala Regională ne-a suplimentat bugetul!”

L-am provocat la un scurt interviu înaintea Turului 1 pe Mihai Anghel, directorul clubului CSM Lugoj (Timiș), una din performerele Finalelor Regionale.

  • A fost până acum parcursul din Cupa României o reușită care a șters din faptul că ați terminat doar pe locul 2 în campionatul județean?
  • Sincer vă spun că a fost o bucurie care a compensat gustul mai amar al finalului de sezon, o bucurie reală. Și cu efecte concrete! Primarul ne-a suplimentat bugetul după câștigarea Finalei Regionale din Cupă! Așadar, numai lucruri bune au venit.
  • Cum ați primit, dumneavoastră și jucătorii, noul format al Cupei României, cu Faza Grupelor-Regională și Finală Regională?
  • Frumos și interesant format, din mai multe motive! În primul rând, pentru mine, din postura de conducător, am putut să motivez mai bine băieții să se pregătească în această perioadă. A fost practic o pregătire cu miză. În plus, transferurile s-au făcut mai ușor pentru că am arătat că suntem în priză, conectați la performanță.
  • Ați trecut cu două victorii de Faza Grupelor, apoi ați învins cu 1-0 pe CSO Turceni din Gorj, meci disputat pe teren neutru, la Reșița. Cum ați trăit Finala Regională?
  • Mă auziți cred și pe filmare, pe transmisiunea meciului! (râde) Sunt pasionat total, am făcut fotbal de la 8 ani la 21 de ani, trăiesc cu tot sufletul. Pentru băieți a fost extraordinar. Avem un lot cu media de vârstă de 22,8 ani, au jucat finala cu dezinvoltură și ardoare.
  • Cât de mult a contat pentru club și pentru fotbaliști șansa oferită prin noul format de a câștiga un trofeu, cel primit în urma Finalei Regionale de Cupă?
  • Vă imaginați că foarte mult. Contează mult pentru fotbaliști orice trofeu, cu atât mai mult unul la început de carieră. Pentru club, e un reper și ne va ajuta mult să construim pentru viitor. Avem un buget foarte bun, chiar unul de nivelul Ligii 3. Avem ambiția ca la anul să promovăm și să construim echipa, cu sprijinul autorităților, pe nucleu de fotbaliști locali. Gândiți-vă că avem 240 de copii la fotbal în cadrul clubului!
  • Cu ce gânduri așteptați Turul 1 din Cupa României Betano?
  • Stau așa de bine cu moralul jucătorii noștri că nu concep să nu trecem mai departe! Indiferent de adversar, noi suntem montați înaintea fiecărui meci din această ediție a Cupei să ne calificăm!