Miercuri, 26 aprilie, am aflat cum va arăta ultimul act din prima ediție a Cupei de Tineret, competiție lansată de FRF împreună cu Liga de Tineret din acest sezon.

În prima finală din istorie a Cupei de Tineret vom avea față în față două dintre cele mai bune echipe ale întregii categorii de vârstă, inclusiv în Liga de Tineret ca plan competițional. Farul Constanța și FCSB se vor duela pentru trofeu! Partida se va disputa în 24 mai, pe stadionul Municipal din Sibiu, în deschiderea finalei Cupei României Betano.

Victorie FCSB în faza grupelor Cupei!

În prima semifinală, disputată pe 12 aprilie, Farul Constanța a trecut cu 4-0 de FC Argeș, după ce dobrogenii trecuseră în runda precedentă de Poli Iași cu 6-4, în deplasare. Astăzi, FCSB s-a impus în cea de-a doua semifinală cu același scor, și tot pe teren propriu! A fost 4-0 cu CFR Cluj, după un 7-6 de spectacol în turul anterior, acasă cu FC Botoșani.

În prima fază a Cupei de Tineret din această ediție, structurată pe grupe zonale, interesant este că Farul și FCSB au fost adversare directe. Mai exact în grupa B – Est, câștigată de bucureșteni cu 5 victorii din 5 meciuri disputate. Farul a terminat pe locul 2 și s-au calificat împreună mai departe. FCSB a învins cu 2-1 în meciul direct, disputat la Ovidiu!

Farul, lider versus roș-albaștrii pe celelalte planuri

Cele două formații sunt și cele care domină, alături de UTA Arad, competiția Liga de Tineret, practic varianta de campionat pentru această categorie de vârstă.

În Serii, Farul a terminat pe locul 1, iar FCSB i-a urmat la doar un punct diferență. Acum, în faza de play-off pentru aceeași zonă estică, cu o etapă înainte de finiș, echipa lui Hagi are 3 puncte avans.

În duelurile din Liga de Tineret între finalistele Cupei, Farul s-a impus acasă cu 2-0 în Serii, în vreme ce în play-off FCSB a pierdut acasă, 2-3, și a remizat 1-1 în deplasare.