După doar un sezon petrecut în Liga 2, CSS Târgoviște revine pe prima scenă a fotbalului feminin românesc, urmând să debuteze duminică, 29 august, contra vicecampioanei Heniu Prundu Bârgăului.

În Seria 1 din Liga 2 Feminin, CSS Târgoviște a dus o luptă foarte strânsă cu Vulpițele Galbene Roman, dar în final echipa dâmbovițeană a încheiat grupa pe primul loc, cu doar un punct avans, având 9 victorii, o remiză și două înfrângeri. A urmat apoi play-off-ul pentru promovarea în Liga 1 Feminin, unde CSS Târgoviște a obținut două remize (1-1 ACS United Bihor, 2-2 Dream Team București) și o înfrângere (2-4 Ladies Târgu Mureș).

După cea de-a treia etapă a play-off-ului, CSS Târgoviște, ACS United Bihor și Dream Team București s-au aflat la egalitate de puncte, dar echipa antrenată de Mihai Tătăranu a obținut promovarea grație golurilor înscrise în deplasare. „Promovarea reprezintă un rezultat extraordinar pentru echipă, având în vedere că noi suntem club sportiv școlar. Meciurile din play-off au avut într-adevăr o încărcătură aparte, emoțiile au fost intense la fiecare meci, dar fetele au luptat și cele două puncte obținute ne-au ajutat să promovăm. Sigur că și rezultatele din celelalte meciuri ne-au fost favorabile, dar asta nu ia din meritul echipei”, a spus Mihai Tătăranu.

Mihai Tătăranu știe la ce să se aștepte de la Liga 1, dar nu are emoții și își pune toată încrederea în elevele sale pentru menținerea în primul eșalon. „O să fie o diferență față de Liga 2, sunt jucătoare cu experiență, care sunt la loturile naționale, din străinătate, jucătoare care au salariu. O să avem ceva probleme, dar nu mă sperie lucrul acesta. Sunt echipe care s-au întărit, în timp ce altele chiar și-au pierdut din forma pe care o aveau anul trecut. Prin urmare, consider că avem puterea să luptăm cu cel puțin trei, patru echipe pentru a evita retrogradarea. Și vom lupta cu lotul de copile pe care îl avem, nu vreau să stric ce am început anul trecut, să aduc trei, patru jucătoare cu experiență ca să rămânem în Liga 1 și ce mare realizare am obținut? Dacă rămânem în Liga 1, îmi doresc să rămânem cu fetele pe care le-am antrenat, pe care le-am crescut aici la Târgoviște și asta ar fi cea mai mare realizare”.

Debut cu Heniu Prundu Bârgăului pe teren propriu

CSS Târgoviște va juca primul meci din noul sezon pe teren propriu, urmând să primească vizita celor de la Heniu Prundu Bârgăului, echipă care a încheiat ediția trecută a campionatului pe locul secund.

„Dacă am ceva emoții în timpul campionatului, de obicei am emoții când joc cu echipa campioană a țării. O știu, e campioană, joacă în Liga Campionilor. Celelalte echipe dacă erau bune, câștigau Cupa României, campionatul, adică aveau un plus față de celelalte. Heniu e o echipă mai matură, dar ne jucăm cartea, n-avem nimic de pierdut. Vor veni și jocurile unde vom întâlni și echipe cu jucătoare tinere și acolo trebuie să ne măsurăm valoarea. Sunt patru, cinci echipe la momentul actual cu care nu știu ce puncte putem câștiga, dar mingea e rotundă, oricând putem să facem surpriza”, a spus Mihai Tătăranu.

După ce s-au antrenat individual timp de o lună, fetele de la CSS Târgoviște s-au reunit duminică și pun la punct ultimele detalii în vederea debutului în Liga 1.

„Am reluat pregătirea acum o lună, fetele au făcut-o individual acasă, iar duminică a fost prima zi în care ne-am reunit oficial la Târgoviște. Avem căminul nostru, cazare și masă în incinta căminului sportiv. Pe timpul vacanței este închis, iar duminică am reușit să aduc toate fetele la Târgoviște. Este destul de târziu, dar sunt convins că ele au respectat programul de antrenament acasă. Avem o săptămână împreună, suntem obișnuiți cu începuturile de campionat. Avem la început trei etape, apoi urmează o pauză de două săptămâni, în care putem să ajungem la un nivel mai bun de pregătire, să începem să adunăm puncte și să ne menținem la jumătatea clasamentului”, a precizat Mihai Tătăranu.

Nicio plecare de la echipă

Mihai Tătăranu pune accent pe omogenizarea grupului, astfel că în această vară nicio jucătoare nu a părăsit echipa. „Vom încerca să rămânem în Liga 1 cu același lot cu care am promovat. Este primul an în care nu pleacă nicio fată de la echipă. De 15 ani de când sunt la echipa de fete, este primul an în care nu a plecat nicio jucătoare. Avem o singură revenire, de la Galați, Sandra Oprica, restul sunt aceleași fete.

De asemenea, am reactivat două jucătoare din București, jucătoarele noastre care au fost la Facultatea de Educație Fizică și Sport, pe care nu le-am utilizat anul trecut: Alexandra Sfiea și Gabriela Gurău. În plus, am promovat de la U15 cinci jucătoare: Ștefan Daniela, Vișinescu Roxana, Sandu Georgiana, Dinu Ștefania și Stan Alexandra”.

 

Adriana Istrate: „Promovarea în Liga 1 reprezintă rezultatul orelor petrecute la antrenamente”

În vârstă de 17 ani, Adriana Istrate este mijlocaș central în echipa CSS Târgoviște. Tânăra jucătoare a început să practice fotbalul la 9 ani, prima sa echipă fiind una de băieți, A.S Radu Troi. Înainte să ajungă la formația dâmbovițeană, Adriana a mai jucat la C.S.A Steaua București.

Ce înseamnă pentru tine promovarea în Liga 1? La începutul sezonului te gândeai că veți reuși să promovați?
Pentru mine, promovarea în Liga 1 reprezintă rezultatul multelor ore petrecute pe terenul de fotbal la antrenamente. Eram convinsă că vom promova deoarece parcursul nostru ca echipă ne-a demonstrat de-a lungul meciurilor că merităm să promovăm.

Care au fost cele mai frumoase momente pentru tine în sezonul trecut?
Au fost multe momente frumoase, dar cel mai important a fost atunci când am câștigat meciul decisiv și am știut că am promovat.

Câte goluri ai marcat în sezonul trecut? A fost vreunul special pentru tine?
În sezonul trecut am marcat 14 goluri, iar cel mai special a fost cel din meciul cu Vasas, deoarece a fost unicul gol al meciului și cel care ne-a adus victoria.

Ce așteptări ai de la noul sezon? Cum vezi competiția din Liga 1?
Mă aștept să fie un sezon greu, deoarece concurența este la un alt nivel, dar sper ca prin muncă să reușim să ne menținem locul în Liga 1.

Ce planuri ai în fotbal în viitorul apropiat?
Îmi doresc să ajung la cele mai bune echipe din România și, de ce nu, internaționale.

Ioana Ionescu: „Noul sezon sper să ne aducă rezultatele mult așteptate”
Ioana Ionescu a început să joace fotbal la 12 ani, la o echipă de băieți, HM Junior Câmpina. În anul 2016, a ajuns la CSS Târgoviște, acolo unde evoluează și în prezent pe postul de fundaș central/mijlocaș central defensiv. Între timp, Ioana a mai jucat sub formă de împrumut la echipa ACS Fotbal Feminin Baia Mare.

Pentru Ioana, cea mai importantă performanță reușită în fotbal până acum a fost câștigarea Cupei României în 2018, alături de CSS Târgoviște, la care se adaugă promovarea în Liga 1 din acest an și convocările la loturile naționale de junioare U16 și U17.

Cum ai descrie parcursul echipei în Liga 2 în sezonul trecut? Te așteptai să reușiți promovarea?
Parcursul echipei în Liga 2 în sezonul trecut a fost unul dificil, dar de fiecare dată am fost încurajate și sprijinite de dl. antrenor Mihai Tătăranu, obținând rezultate pozitive. Mă așteptam să reușim promovarea, ne-am antrenat foarte mult și am reușit să trecem peste emoții. Aveam ca obiectiv promovarea, așa că am făcut tot ce ne-a stat in putință ca să ajungem cât mai sus.

Ce reprezintă pentru tine această promovare?
Pentru mine, această promovare reprezintă revenirea în Liga 1 și faptul că munca noastră nu a fost în zadar, ci dimpotrivă, ne-a ajutat să evoluăm până în punctul în care am ajuns în acest moment.

Câte goluri ai marcat în sezonul trecut? A fost vreunul special pentru tine?
În sezonul trecut am marcat 8 goluri. Nu a fost niciunul dintre ele special, dar fiecare gol m-a dus cu gândul la tatăl meu, așa că toate au fost pentru el.

Ce așteptări ai de la noul sezon? Cum vezi competiția din Liga 1?
Noul sezon sper să ne aducă rezultatele mult așteptate. Muncim foarte mult pentru a avea meciuri bune și cu siguranță le vom avea. Tindem spre rezultate excelente pentru a ne propulsa pe locurile din play-off. Am analizat competiția din Liga 1 și consider că este destul de dificilă, dar nu avem emoții. Avem încredere în noi și cu siguranță vom avea rezultate pozitive.

Care sunt obiectivele tale pe termen lung în fotbal?
Pe termen lung, unul dintre principalele mele obiective în fotbal este de a fi selectată în lotul național de senioare al României.