Foto: CS Dinamo Bucureşti

Miercuri, 12 iunie, s-au desfășurat cele două semifinale contând pentru mini-competiţia la finalul căreia se va decide cea de-a şasea echipă din Liga 3 care va face pasul în sezonul 2024/2025 din Liga 2 Casa Pariurilor.

Miercurea trecută am aflat numele celor cinci echipe promovate direct în noul sezon al eşalonului secund, în speţă: Metalul Buzău, CS Afumaţi, AFC Câmpulung – Muscel 2022, FC Bihor Oradea şi Unirea Ungheni. Ca urmare a trecerii la un sistem competiţional cu 22 de echipe în Liga 2 Casa Pariurilor din sezonul 2024-2025, al şaselea loc promovabil din Liga 3 va fi ocupat de una dintre patru din cele cinci învinse în finalele barajelor.

Cele patru echipe care au mai primit o şansă au fost CSM Focşani 2007, CS Dinamo, SCM Râmnicu Vâlcea şi CSC Ghiroda, în timp ce Gloria 2018 a ieşit din competiţie din cauza numărului mai mic de puncte obţinut în cele patru meciuri de baraj (semifinale şi finale). Sorţii le-au adus faţă în faţă în semifinale echipe din Focşani şi Râmnicu Vâlcea, respectiv pe CS Dinamo şi Ghiroda, meciurile disputându-se miercuri.

Focşaniul a dat lovitura înainte de penalty-uri

Cel mai palpitant meci a fost cel considerat a fi prima semifinală în urma tragerii la sorţi, gruparea antrenată de Călin Moldovan obţinând calificarea în finală când toată lumea aştepta loviturile de departajare. Oaspeţii au deschis tabela prin căpitanul Traşcă, la puţin după trecerea primei jumătăţi de oră (32), acesta fiind şi unicul gol al reprizei.

La cinci minute de la reluare, Gorovei a restabilit egalitatea şi apoi tabela a rămas neschimbată până cu aproape zece minute înainte de terminarea timpului regulamentar de joc. Finalul a fost unul nerecomandat cardiacilor, cu câte un gol pentru fiecare dintre echipe. Primii au lovit oaspeţii, cu un şut sub transversală al lui Mario Iordache (82). Focşaniul s-a aruncat cu toate forţele în atac pentru a evita eliminarea din competiţie şi a reuşit egalarea in extremis, prin Cristian Ciobanu, în minutul 88.

Meciul a intrat în prelungiri şi după o luptă de uzură toată lumea a părut împăcată cu ideea loviturilor de departajare, a venit lovitura de graţie din partea gazdelor, Alexandru Zaharia înscriind golul calificării în minutul 119, cu un şut din 16 metri.

CS Dinamo a învins de la distanţă

În cealalaltă semifinală, verdictul s-a dat după 90 de minute, duelul campioanelor play-off-urilor din seriile 4 şi 7 fiind adjudecat de CS Dinamo. Ca şi la Focşani, oaspeţii au deschis scorul, de data aceasta printr-un autogol al lui Ciochină, după doar un sfert de oră de joc.

CS Dinamo a egalat de la punctul cu var prin căpitanul Alex Burlacu (31) şi repriza s-a terminat nedecis: 1-1. Imediat după reluare, oaspeţii au avut un gol anulat pe motiv de ofsaid, după care dinamoviştii au trecut la conducerea jocului şi au punctat de două ori.

Ambele reuşite au venit în urma unor şuturi de la distanţă la care portarul timişenilor nu a mai ajuns balonul. Primul marcator a fost decarul Delciu, care a preluat scurt un balon şi a şutat de la 25 de metri în stânga lui Ciocan. Era minutul 68, iar după alte cinci minute a venit reuşita lui Roberto Vasile (foto), care a şutat de la 17 metri lateral stânga aproape în acelaşi loc ca şi Delciu.

Cele două reuşite au turnat plumb în picioarele oaspeţilor, care nu au mai reuşit să modifice tabela până la fluierul de final al meciului.

Finala va avea loc la Focşani

În urma rezultatelor de miercuri, CSM Focşani 2007 şi CS Dinamo Bucureşti se vor duela în ultimul act al mini-competiţiei care va desemna cea de-a şasea promovată în ediţia viitoare din Liga 2 Casa Pariurilor. Meciul, aşa cum s-a stabilit prin tragere la sorţi, se va disputa pe stadionul Milcovul din Focşani, sâmbătă 15 iunie, de la ora 17:30.

CSM FOCŞANI 2007 – SCM Râmnicu Vâlcea 3-2 (0-1, 2-2)
Răzvan Gorovei (50), Cristian Ciobanu (88), Alexandru Zaharia (119) / Claudiu Traşcă (32), Mario Iordache (82)

CS DINAMO BUCUREŞTI – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 3-1 (1-1)
Alexandru Burlacu (31 – pen.), Cristian Delciu (68), Roberto Vasile (73) / Costin Ciochină (15 – aut.)