Echipa de futsal CS United Galați, vicecampioana României și reprezentanta Ligii I în UEFA Futsal Champions League, a încheiat prima săptămână de pregătire în vederea noului sezon.

După șapte zile petrecute la Sala „Siderurgistul”, gălățenii s-au întors acasă, la Sala „Dunărea”, care a fost în această vară într-un scurt proces de modernizare. Pe lângă antrenamentele din sală, oamenii lui Florin Ignat s-au pregătit și în aer liber, pe Stadionul „Dunărea”.

„Futsalul românesc a pierdut o echipă foarte bună”

„În acest sezon vom lupta pe trei fronturi, Liga 1, Cupa României și UEFA Futsal Champions League, și vom da tot ce e mai bun pentru Galați și pentru România. Ce obiective ne-am fixat pentru acest sezon? Să fim sănătoși! Și să ne batem pentru titlu și pentru Cupa României. Asta pe plan intern. În Liga Campionilor vrem să facem o figură la fel de frumoasă ca și anul trecut”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United

Pentru al doilea an consecutiv, United Galați va juca în cea mai importantă competiție intercluburi din lume. „Liga Campionilor e ceva special. În acest an însă vom juca în Europa pentru că Imperial WET Miercurea Ciuc, echipa campioană a României, s-a retras din campionat. Îmi pare rău… Îmi pare rău în primul rând pentru că futsalul românesc a pierdut o echipă. Și nu orice echipă. O echipă foarte bună, cu jucători de valoare. Asta e viața. Din acest sezon, Liga Campionilor revine la vechiul format, cel cu grupe. Abia așteptăm să ne aflăm adversarele din Main Round. Liga Campionilor e ceva special. Pentru jucători e o experiență unică. Sper să facem o figură frumoasă, așa cum s-a întâmplat și anul trecut”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați.

În așteptarea lui Coquinho

Staful tehnic al echipei gălățene a rămas ndeschimbat. Florin Ignat va fi ajutat și în sezonul următor de aceiași Viorel Cojoc și Alexandru Tănăsilă. Noutățile se regăsesc la novelul lotului de jucători. United se va baza în viitorul sezon de trei portari de valoare. Ionuț Păduraru, titularul din sezonul trecut, va avea concurență serioasă. La Galați au venit Petrișor Toniță și Alin Cârdei, ultimul de la campioana Imperial WET Miercurea Ciuc. „Avem portari unul și unul! Cel mai bun va apăra”, a spus Florin Ignat.

La nivelul jucătorilor de câmp, United s-a întărit cu brazilianul Lucas Bonifácio dos Santos, alias Coquinho. Ultima oară la Team Lębork, Polonia, echipă pentru care a marcat în sezonul recent încheiat 14 goluri, Coquinho a semnat un contract valabil un sezon cu posibilitatea prelungirii pe încă doi ani.

Meciuri amicale cu Dinamo

„Îl monitorizăm pe Lucas de anul trecut. Am primit recomandări favorabile despre el inclusiv de la celălalt brazilian al nostru, Daniel Araujo. Este important că vine dintr-un campionat puternic așa cum este cel al Poloniei, cu 17 echipe și, implicit, cu multe meciuri în picioare. Ne dorim să-l avem cât mai curând la antrenamente, însă este extracomunitar și formalitățile sunt ceva mai greoaie. Am depus toate actele, îl așteptăm la echipă și îi urăm mult succes la United”, a spus Cristian Ștefu, președintele echipei CS United Galați.

CS United Galați va juca săptămâna viitoare, marți, 17 august, și miercuri, 18 august, două meciuri amicale în compania campioanei Moldovei, Dinamo Plus Futsal. Ambele partide se vor disputa la Chișinău.

Articol de Adi Dobre