Foto: Facebook United Galați

Echipa de futsal CS United Galați a învins astăzi, pe teren propriu, formația Dolphins Ashdod, din Israel, într-o partidă contând pentru turul preliminar al Ligii Campionilor. Gălățenii s-au impus italienește, scor 1-0, prin golul marcat de internaționalul Octavian Cireș în minutul 11.58.

În urma acestui succes, United Galați s-a calificat în 16-imile celei mai importante competiții din futsalul mondial. Meciurile din această fază a Ligii Campionilor, când vor intra și „granzii” Barcelona, Inter FS, Sporting, Kairat Almatî, Gazprom-Ugra Yugorsk sau Benfica Lisabona, se vor disputa în intervalul 12-17 ianuarie 2021.

Partida disputată la Sala Sporturilor „Dunărea” din Galați a fost dominată de CS United Galați, superioară la toate capitolele. Ratările incredibile ale gălățenilor au făcut însă ca finalul meciului să fie unul dramatic. Campioana Israelului a jucat în ultimele patru minute „5 contra 4” în speranța că va marca și va trimite partida în prelungiri, ceea ce însă nu s-a întâmplat. Cel mai bun jucător al echipei oaspete a fost portarul Shafir Hafif, care a scos o mulțime de baloane trimise spre buturile sale, unele aproape imposibile!

Fără câțiva dintre cei mai importanți jucători ai săi, absenți după ce s-au infectat cu noul coronavirus, CS United Galați a reușit totuși să își dovedească superioritatea.

„Faptul că am obținut calificarea este cel mai important aspect. A fost un debut istoric pentru United după atâția ani de așteptare, un debut cu dreptul. Nu m-am plâns înainte de meci, nu mă plâng nici acum. A trebuit să ne descurcăm cu o mână de oameni. Dar ce oameni! Nu am ce să le reproșez celor care au intrat azi pe teren, pentru că doar eu știu cât au muncit și ce sacrificii au făcut. Vreau să le mulțumesc și suporterilor gălățeni, care, deși nu au fost în tribune, au fost alături de noi cu sufletul. Îmi pare rău de ocaziile pe care le-am irosit, pentru că nu aceasta e diferența dintre United și Dolphins Ashdod. Acum așteptăm tragerea la sorți. Ne dorim un adversar tare! Dacă reușim să câștigăm și Super Cupa României, care va fi pusă la bătaie peste două săptămâni, atunci ne putem declara mulțumiți cu realizările din acest an foarte dificil”, a declarat Florin Ignat, antrenorul-jucător al campioanei CS United Galați.

Partida dintre CS United și Dolphins Ashdod a fost arbitrată de două rusoaice! Este vorba despre Irina Velikanova și Tatiana Boltneva, care au condus impecabil partida. Velikanova și Boltneva au folosit câte un steag, identic cu cel al arbitrilor asistenți din fotbalul pe teren mare. Motivul? Câțiva dintre jucătorii de la Dolphins Ashdod au deficiențe de auz.

CS United Galați – Dolphins Ashdod 1-0 (1-0)
A marcat: Octavian Cireș (11.58)
Arbitri: Irina Velikanova, Tatiana Boltneva (Rusia); rezervă: Daniel Decă (România)

United: 1. Ionuț Păduraru – 4. C-tin Burdujel (cpt.), 8. Sergiu Tacot, 11. Robert Crișan, 19. Daniel Araujo, 9. Octavian Cireș, 13. Florin Ignat, 17. Cosmin Petică
Rezerve neutilizate: 12. Cristian Mihai Neacșu, 7. Marius Arhire, 18. Albert Cireș
Antrenor: Florin Ignat

Dolphins: 1. Shafir Hafif – 3. Roei Noyman, 9. Chen Bar Gad, 13. Sharon Adani, 16. Ido Buda, 11. Iskandar Kahramonov, 4. David Reboh, 5. Michael Kados, 6. Dor Osadon, 7. Tamir Shkolnik, 10. Meir Samimi; 14. Dan Bar-El, 15. Idan Shkolnik
Antrenor: Shay Zablotsky

Articol de Adi Dobre