Echipa CS United Galați, reprezentanta României în UEFA Futsal Champions League, își va afla marți după amiază adversara din turul preliminar al celei mai importante competiții intercluburi din lume.

Din pricina pandemiei de coronavirus, desfășurarea Ligii Campionior și-a simplificat etapele. Nu vor mai exista grupe preliminare, meciurile din această fază urmând să se dispute într-o singură manșă în perioada 24-29 noiembrie.

Pentru CS United Galați, formație pe care întreruperea sezonului trecut a găsit-o pe prima poziție, aceasta va fi prima prezență în Liga Campionilor.

Adversara moldovenilor se va alege dintre echipele Tbilisi State University (Georgia), Ashdod Dolphins (Israel) și Swansea University (Țara Galilor). CS United are șanse mari să joace pe teren propriu turul preliminar, dacă adversară va fi Ashdod Dolphins sau Swansea University. În cazul în care va da piept cu Tbilisi State University, United Galați va juca în deplasare doar dacă prima echipă extrasă din urnă va fi campioana Georgiei.

„Este un debut pentru CS United Galați, un debut pe care această echipă îl merita, pentru că în ultimii ani s-a numărat printre protagonistele în lupta pentru titlu în Liga I. După trei finale pierdute, CS United a ajuns ăn sfârșit în UEFA Futsal Champions League, visul oricărui jucător de futsal! Cel mai important e să trecem de turul preliminar, indiferent cu cine jucăm și unde jucăm. Nu avem vreo preferință. Singura preferință ar fi aceea de a disputa meciul pe teren propriu, chiar dacă se va juca fără spectatori. E un avantaj. Adversarii sunt accesibili și cred că putem trece de oricare dintre formațiile aflate pe tabloul nostru”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați.

Tragerea la sorți a meciurilor din turul preliminar al UEFA Futsal Champions League va avea loc mâine, marți, 27 octombrie 2020, la ora 14.30, ora României.

ARTICOL DE ADI DOBRE