Foto: PhotoSport Călărași

Echipa de futsal CS United Galați s-a impus la Călărași în fața formației locale, Dunărea, scor 6-3, într-o confruntare contând pentru prima etapă a play-off-ului Ligii I la futsal.

În urma acestui rezultat, trupa lui Florin Ignat s-a instalat, cel puțin până luni, pe primul loc al clasamentului Ligii I și a făcut un pas important spre finala campionatului.

Meciul de la Călărași nu a fost însă unul ușor pentru vicecampioana ultimelor trei sezoane în Liga I. Gălățenii s-au trezit conduși cu 2-0 după primele 15 minute de joc, Plugaru și Krstic înscriind pentru echipa lui Marian Șotârcă. Din păcate pentru Dunărea, antrenorul-jucător Marian Șotârcă s-a accidentat și nu a mai putut evolua.

Cristian Obadă, printr-un gol spectaculos, șut puternic sub bară, a dat semnalul revenirii formației gălățene. Puțin mai târziu, același Obadă l-a servit excelent pe Tacot, care a punctat pentru 2-2. Acesta a fost și scorul pauzei.

La reluare, CS United a trecut pentru prima oară în avantaj pe tabela de marcaj, după ce Mimi Stoica a transformat un penalty.

Crișan a marcat și el pentru echipa lui Florin Ignat, dar Plugaru a marcat din nou, 4-3 pentru United!

Galan, de la gazde, a luat cartonaș roșu pentru un fault în postura de ultim apărător, condiții în care Dunărea a cedat. Tacot și Lașcu au adus liniștea în tabăra oaspeților, care încep cu dreptul play-off-ul și visează la o nouă finală!

„Sunt foarte mulțumit de atitudinea băieților, de jocul prestat de aceștia. Așa cum ne așteptam, meciul de la Călărași a fost unul foarte greu, mai ales că nu l-am avut la dispoziție pe Constantin Burdujel, căpitanul echipei, accidentat la gleznă. Acum ne pregătim pentru următorul meci, cu Imperial WET Miercurea Ciuc. Nu pot spune că victoria de la Călărași ne asigură locul în finală, pentru că indiferent de poziția pe care o echipă o ocupă la sfârșitul play-off-ului, totul se va decide în semifinale”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați.

Futsal Club Dunărea Călărași – CS United Galați 3-6 (2-2)
Sala Polivalentă Ion C. Neagu, Călărași
Au marcat: Plugaru 3, 28, Krstic 15 / Obadă 16, Tacot 17, 31, Stoica 24p, Crișan 26, Lașcu 36
DUNĂREA: Toniță – Movileanu, Tomescu, Vârlan, Plugaru, Krstic, Șotârcă, Aramă, Arhire, Galan, Nițu
Antrenor principal: Marian Șotârcă; antrenor secund: George Tomescu
UNITED: Grigoraș, Neacșu, Dinicuță – Obadă, Tacot, Cireș, Crăciun, Lașcu, Ignat, Stoica, Boșneagă, Crișan
Antrenor principal: Florin Ignat; antrenor secund: Viorel Cojoc; antrenor de portari: Alexandru Tănăsilă; preparator fizic: Ionel Tămășanu
Arbitri: Daniel Decă (Brăila), Cezar Georgian Ionescu (Buzău) / Ionel Boharu Predescu (Buftea)
Observator: Marius Mititel (București)

Luni, 2 martie, ora 18:30
Imperial WET Miercurea Ciuc – Informatica Timișoara

Clasament: 1. United 5p; 2. Imperial WET 3p; 3. Dunărea 1p; 4. Informatica 0p

Articol de Adi Dobre