Echipa feminină CS Carmen București a revenit, după un singur an de exil în liga secundă, pe prima scenă a fotbalului românesc. În urmă cu doi ani, Carmen București a ratat la mustață prezența în play-off-ul Ligii 1, iar ceea ce a urmat a fost un veritabil coșmar.

Măcinată de accidentări, formația bucureșteană a reușit contraperformanța de a retrograda în Liga 2. Pentru noul sezon, care va debuta sâmbătă, 27 august, în ciuda statutului de nou-promovată, fetele de la CS Carmen București au gânduri mari și visează inclusiv la titlul de campioane ale României!

Fabio Ivan Barros e noul antrenor principal

Optimismul bucureștencelor are la bază metamorfoza ce a avut loc începând cu 1 august, dată considerată una de renaștere pentru Carmen București. De la 1 august, Carmen București are la cârmă un tehnician străin, portughezul Fabio Ivan Barros, cel care a reușit deja să le cucerească pe fete prin metodele moderne de antrenament. „Având o experiență vastă în fotbalul feminin din Statele Unite ale Americii, unde a antrenat mai multe sezoane, Fabio a revenit apoi în prima Liga din Portugalia, atingând toate obiectivele propuse, la echipe precum Nacional Madeira și Boavista Porto”, este caracterizarea făcută tehnicianului lusitan de oficalii echipei Carmen București.

În plus, față de staff-ul tehnic venit din Portugalia, Ovidiu Onosa, principalul finanțator al echipei, a reușit să aducă întăriri la echipă. Carmen a legitimat, printre altele, două jucătoare de top din Trinidad Tobago, internaționalele Karyn Forbes și Victoria Swift. Prima, Karyn Forbes, este căpitanul naționalei țării sale. Au mai fost transferate Bianca Sandu, Claudia Țipăr și Maria Stanciu, jucătoare importante în Liga 1.

Și-a lăsat serviciul după 10 ani!

Accidentată grav în sezonul 2020-2021, la finalul căruia Carmen a retrogradat, Giorgiana Elena Vasile rămâne în continuare un om de bază al echipei care și-a stabilit cartierul general la Giurgiu. În vârstă de 29 de ani, Giorgi, așa cum îi spune toată lumea, este una dintre cele mai vechi jucătoare ale echipei Carmen, pentru care în această vară și-a lăsat serviciul! „În iulie, atunci când domnul Ovidiu Onosa ne-a prezentat noul proiect, am promis că dacă totul va fi bine, voi renunța, după zece ani, la serviciu. Și asta pentru că dacă vrei să faci cu adevărat performanță, atunci trebuie să te dedici total, nu merge cu jumătăți de măsură”, a explicat jucătoarea.

Giorgiana Elena Vasile a început fotbalul în orașul natal, Videle. „Mergeam cu fratele meu ori de câte ori juca fotbal cu băieții. Iar asta se întâmpla aproape zilnic. Ce spuneau băieții? Nu spuneau nimic. Fratele meu a avut grijă în permanență de mine, m-a protejat. Faptul că am jucat ani buni alături de băieți m-a ajutat mult. Când am ajuns la CSȘ Târgoviște, aveam 14 ani, am rămas uimită de faptul că la orice contact fetele cădeau. Mă obișnuisem cu duelurile tari alături de băieți”, povestește Giorgi. De CSȘ Târgoviște o leagă multe amintiri frumoase. „Am crescut acolo, iar profesorul Mihai Tătăranu, antrenorul echipei, mi-a fost ca un tată. Cucerirea Cupei României în 2018 a reprezentat apogeul cu formația din Târgoviște”, povestește Giorgiana Vasile.

Carmen București va juca partidele de pe teren propriu pe Stadionul „Marin Anastasovici”

După succesul din Cupa României, Giorgiana a plecat la Carmen București, în Liga a III-a, și a fost martoră la aproape toate evenimentele echipei din ultimii patru ani, promovări, retrogradare: „Sezonul trecut a fost pentru mine unul de acomodare. Veneam după acea accidentare gravă (ruptură a ligamentelor încrucișate), iar meciurile din liga secundă m-au ajutat. Nu am fost nevoită să forțez și, puțin câte puțin, mi-am revenit. Ce se întâmplă acum la Carmen este extraordinar. E prima oară când sunt pregătită de antrenori străini. Este ceva extraorinar. Altă mentalitate, altă viziune. Antrenamentele sunt frumoase. Îmi amintesc de cele făcute la naționala României cu domnul Mirel Albon. Staff-ul ține foarte mult la diciplină, motiv pentru care avem inclusiv un Regulament de Ordine Interioară, care, firește, e respectat”.

Carmen București va juca partidele de pe teren propriu pe Stadionul „Marin Anastasovici” din Giurgiu, arena fostei campioane a României Astra Giurgiu: „Nu vă pot descrie în cuvinte senzația pe care am avut-o la primul antrenament efectuat pe gazonul stadionului din Giurgiu! Mă bucur că vom juca aici”, a povestit Giorgiana Vasile, care a vorbit și despre obiectivele pentru noul sezon: „Noi ne propunem să câștigăm toate meciurile! Dacă asta înseamnă că ne vom bate pentru titlul, atunci ne vom bate pentru titlu! Va fi însă greu. Olimpia Cluj rămâne în continuare principala candidată la tilul de campioană a României. Apoi mai e Poli Timișoara, echipă pregătită de domnul Mirel Albon. Așa cum s-a întâmplat și sezonul trecut, pentru Olimpia Cluj, care domină de mai bine de unde ceniu fotbalul feminin din România, cred că e bine să aibă concurență”.

„Număr 8”, deși poartă „10” pe tricou, Giorgiana Vasile spune că idolul său a fost dintotdeauna argentinianul Lionel Messi. „Nu avem același stil, dar Messi rămâne preferatul meu”, a încheiat Giorgiana Vasile.