Deși mai sunt doar două etape până la finalizarea campionatului, echipele din Liga 1 Feminin trag cât pot de tare pentru a se clasa cât mai sus în primul eșalon al fotbalului feminin. Clasamentul acestui sezon este mai strâns ca niciodată.

Cu doar un punct diferență între echipele clasate pe locurile 1 și 2, totul ne indică un duel decisiv în etapa 10, cu titlul pe masă!

Ca în fiecare săptămână, iubitorii de fotbal s-au putut bucura de două meciuri ale play-off-ului transmise în direct. Mai exact:

  • Politehnica Timișoara – ACS Banat Girls a putut fi văzut pe FRF TV sâmbătă, 13 mai, de la ora 13:00. Meciu s-a jucat acasă la timișorence pe Stadionul Știința.
  • FC Carmen București – Universitatea Cluj a fost transmis în direct pe Pro Arena duminică, 14 mai, de la ora 13:00. Meciul s-a jucat acasă la cele de la FC Carmen București, pe Stadionul Marin Anastasovici

TOP REPERE ALE ETAPEI:

  • Universitatea Cluj a jucat în deplasare la formația giurgiuveană Carmen București. „O confruntare echilibrată” a fost sintagma utilizată de comentatori, cele două echipe fiind angrenate în obținerea celor trei puncte. Partida s-a încheiat cu victoria formației clujene în ultimele minute ale jocului
  • Politehnica Timișoara a câștigat confruntarea contra formației bănățene ACS Banat Girls. Derby-ul Banatului a adus cele două echipe față în față, fiind culminată de victoria obșinută de timișorence
  • Derby-ul Harghitei urmează să fie jucat marți, 16 mai, de la ora 17:00. Puteți regăsi rezultatele chiar în această cronică după finalizarea meciului. Stați cu ochii pe Liga Feminină pentru a fi la curent cu meciul dintre Vasas Femina FC – FK Csikszereda!
  • Egal spectaculos în play-out-ul Ligii 1 Feminin! Meciul dintre Fair Play Joc Cinstit și Universitatea Galați a culminat cu scorul final de 3-3, echipele de pe locurile 5 și 6 obținând fiecare câte un punct.
  • Cristina Tudorache reușește un hattrick contra celor de la ACS Piroș Security Protect fiind jucătoarea ce a marcat în ambele reprize ale confruntării.
  • De la Tg. Mureș, Anna Biro a înscris cele mai multe într-un meci, patru la număr, contra celor de ACS Fotbal Feminin Baia Mare
  • Total goluri: 22 de goluri (fără confruntarea dintre Vasas Femina FC și FK Csikszereda, meci ce va avea loc marți, 16 mai, ora 17:00)

REZULTATELE ETAPEI:

PLAY-OFF
Sâmbătă, 13 mai:
Politehnica Timișoara – ACS Banat Girls 2-0
Au marcat: Teodora Meluță (⚽), Nikolina Cakovic (⚽)

Duminică, 14 mai:
FC Carmen București – Universitatea Cluj 0-1
A marcat: Carolina Țabur (⚽)

Marți, 16 mai:
Vasas Femina FC – FK Csikszereda Miercurea Ciuc 1-2
Au marcat: Rita Mitri (⚽)/ Fülöp Boglárka (⚽), Mezőssy Melánia (⚽)

 

PLAY-OUT
AFC Fair Play Joc Cinstit – AFC Universitatea Galati 3-3
Au marcat: Carolina Solonca (⚽⚽), Mihaela Mardari (⚽)/ Lavinia Bot (⚽), Ioana Sfetcu (⚽), Andreea Surcica (⚽)

ACS Piroş Security Protect – CSM Alexandria 0-5
Au marcat: Cristina Tudorache (⚽⚽⚽), Roxana Șerban (⚽⚽)

ACS Tg. Mureş 1898 – ACS Fotbal Feminin Baia Mare 7-1
Au marcat: Anna Biro (⚽⚽⚽⚽), Timeea Krall (⚽), Marta David (⚽), Roxana Moldovan (⚽)/ Larisa Olar (⚽)