Sâmbătă, 27 mai, la Baza Sportivă a Școlii de Fotbal „Rapid”, aproximativ 100 de copii s-au întâlnit în cadrul unui turneu de fotbal organizat pentru a celebra turneul UEFA Under 21 Championship, pe care România îl găzduiește în această vară alături de Georgia.

Evenimentul a oferit oportunitatea multora dintre copiii participanți să joace fotbal pentru prima dată. O parte dintre ei provin din medii defavorizate, iar participarea lor a fost posibilă prin colaborarea cu Asociația Casa Ioana, în timp ce restul au venit de la școli de fotbal bucureștene și școli private din Capitală.

Fiecare dintre cele zece echipe înscrise la turneu și-a ales câte o țară reprezentantă, iar la final primele patru clasate au primit diplome și medalii. Reprezentanta Spaniei a fost cea care s-a impus în finală, la lovituri de departajare.

Copiii au avut astfel ocazia de a juca într-un format competițional care altfel nu le-ar fi fost accesibil și de a promova pasiunea pentru fotbal, prietenia și fair-play-ului. Turneul a fost organizat cu sprijinul British Football School, Asociația Casa Ioana și Clubul Rapid, cu ocazia Campionatului European U21 din această vară.

Țara noastră va găzdui 15 meciuri ale turneului final: la București se vor disputa meciurile Grupei B, din care fac parte România, Spania, Ucraina și Croația, plus un meci din sferturile competiției și o semifinală. Iar la Cluj-Napoca se vor desfășura meciurile Grupei D în care se vor înfrunta Franța, Italia, Norvegia și Elveția și, apoi, un sfert de finală.

Partidele vor avea loc pe stadioanele Steaua și Rapid-Giulești în București și pe Cluj Arena și Dr. Constantin Rădulescu la Cluj-Napoca. Programul meciurilor și alte detalii despre competiție găsiți pe https://www.frf.ro/under21/.