În perioada 14-16 martie, Școala Federală de Antrenori (SFA) a organizat al doilea modul al cursului pentru licența UEFA B. Tema centrală prin care au trecut cei 26 de cursanți a fost Jucătorul de 10-13 ani (U11-U13).

Pe partea teoretică, prima zi s-a axat pe doi piloni de studiu: Jucătorul, curs susținut de Marius Donțu, trainer în leadership la Schultz Knowledge London, și Mediul de învățare, curs prezentat de Alin Hancăș, lector colaborator al SFA. În ce privește partea practică, participanții au aplicat, respectat și înțeles cele șase momente ale unui meci.

Cursurile din a doua zi au fost pe tema Antrenamentul și Planificarea, ocazie cu care cursanții au aplicat în teren noțiunile de pregătire, organizare și conducerea unor exerciții esențiale în antrenamentul unor echipe de U11-U13. Modulul al doilea s-a încheiat cu noțiuni și exemple despre al cincilea pilon, Meciul.

„Pregătirea teoretică și practică a cursanților de la licența UEFA B este esențială, de aceea ne dorim ca fiecare modul să le aducă un plus de cunoștințe, competențe și deprinderi necesare carierei de antrenori la copii și juniori. Fiecare tronson de vârstă vine la pachet cu provocări care trebuie gestionate în concordanță cu nevoile jucătorului și cu obiectivele de instruire pentru vârsta de 10-13 ani din Strategia Tehnică a fiecărui club.

Mereu îi încurajăm pe cursanți să-și ofere feedback reciproc, să-și autoevalueze prestațiile de grup și să le îmbunătățească constant. Suntem împreună în acest proces de învățare, cel care aduce un impact semnificativ în dezvoltarea personală și profesională a celor implicați”, a spus Lucian Burchel, Director al Școlii Federale de Antrenori.

Întâlnirile pentru următorul modul vor avea loc în luna aprilie.