Miercuri, 13 decembrie, au fost programate jocurile din turul 4 preliminar al Cupei României feminin! La linia de start s-au aflat ultimele 8 echipe, dintre care patru s-au calificat în premieră în faza grupelor!

Formatul competiției implică, începând cu acest sezon, și o fază a grupelor, unde 12 echipe se vor duela pentru un loc în ultimele patru. Faza grupelor urmează să se desfășoare anul viitor, între lunile martie-mai 2024.

În urma rezultatelor înregistrate astăzi, cele 4 formații care vor merge mai departe sunt: ACS Vasas Femina FC, FC Rapid 1923 SA, Universitatea Craiova și Asociaţia Athletic CS United Bihor. Astfel, vom avea două reprezentante ale eșalonului secund și două reprezentante ale Ligii 3 Feminin în această fază a competiției.

Rezultatele obținute în turul patru preliminar: 

 29 noiembrie, 11:00
AFC Botosani – ACS Vasas Femina FC 3-5

 13 decembrie, ora 13:30
Fotbal Club Rapid 1923 SA – ACS Liceenii Topolog 3-2
Universitatea Craiova – ACS Campionii Fotbal Club Argeş 5-1
Asociaţia Athletic CS United Bihor – ACS Atletic Olimpia Gherla 2-1

URMEAZĂ FAZA GRUPELOR

În această etapă intră în competiție echipele din Liga 1 Feminin (8), alături de cele 4 echipe calificate din tururile anterioare. Cele 12 echipe sunt împărțite în 3 grupe a câte 4 echipe în funcție de grupele valorice astfel:

  • Grupa A valorică: Universitatea Cluj, Politehnica Timișoara, FK Csikszereda Miercurea Ciuc, ACS Banat Girls
  • Grupa B valorică: CSM Alexandria, ACS Tg. Mureș 1898, CS Gloria 2018 BN, Farul Constanța
  • Grupa C valorică: ACS Vasas Femina FC, FC Rapid 1923 SA, Universitatea Craiova, Asociaţia Athletic CS United Bihor

Meciurile se vor disputa în sistemul ”fiecare cu fiecare” într-o singură manșă, pe terenul echipei mai bine clasate în sezonul precedent. Se califică mai departe în semifinale primele două clasate în Grupa A + locurile 1 din grupele B și C.

Semifinale: Cele patru echipe calificate se întâlnesc într-o manșă eliminatorie. Meciurile se vor disputa după cum urmează:
Locul 1 Grupa A vs Locul 1 Grupa C
Locul 2 Grupa A vs Locul 1 Grupa B
Meciul se va disputa pe terenul echipei mai bine clasate în sezonul precedent.

Finala: Câștigătoarele semifinalelor se întâlnesc în etapa finală.