Foto: Răzvan Păsărică/SPORT PICTURES

Duminică, 29 mai, s-a disputat returul barajelor pentru menținerea în Liga 1 / promovarea din Liga 2, Chindia Târgoviște – Concordia Chiajna și Dinamo București – Universitatea Cluj.

Doar primele 20 de minute au creat în Ștefan cel Mare premisele unui spectacol fotbalistic foarte atractiv, debutul partidei, cu două goluri, creând așteptări. Doar că restul reprizei s-a scurs în încrâncenare și presiune, fără fotbal prea mult.

Universitatea a deschis scorul în minutul 17, șut superb Tescan, cu ajutorul transversalei, iar dinamoviștii au replicat rapid prin Vlad Morar, la doar 2 minute distanță, reluare cu latul din preajma porții. În rest, încercările lui Ribeiro, pe de o parte, Torje și Andrei Radu, de partea cealaltă, dar destul de puțin pentru așteptări, cumva de înțeles sub miza uriașă.

Retrogradare istorică pentru Dinamo

Obligați să forțeze, dinamoviștii încep mai curajos și profită de pasul în spate făcut de ardeleni. Torje și C. Matei, ultimul lovind transfersala, anunță din primul sfert al reprizei secunde o ofensivă concertată. Din păcate pentru gazde, sterilitatea propriilor avanposturi, cumulată cu tactica eficientă a Universității anulează ce se prefigura.

Bani, An. Radu și Ivanovski se înscriu pe lista autorilor de șuturi fără deznodământ, Dinamo strânge cornere pe bandă rulantă, ajungând la 10 doar în mitanul secund, până în minutul 85!, însă mai e nevoie de două reușite pentru prelungiri și acestea nu vin. Asaltul se vede pe teren parcă doar în ultimele minute și degeaba. Universitatea Cluj revin în Liga 1 în vreme ce Dinamo retrogradează pentru prima dată în istoria de 74 de ani a clubului!

Dinamo București – Universitatea Cluj 1-1 (Morar 19 / Tescan 17) / 0-2 în tur

Ce emoții la Ploiești!

După 2-1 pe teren propriu, ilfovenii pregătiți de Ianis Zicu au mers cu încredere dar și cu emoții la Ploiești unde, pe “Ilie Oană”, îi aștepta formația de Liga 1, Chindia. Iar tactica a fost clar defensivă din start, sau cel puțin așa a devenit realitate, sub asediul fără preget al dâmbovițenilor!

Șerban în trei rânduri, Neluț Roșu, Florea și Popadiuc, toți au ratat ocazii uriașe pentru Chindia în primele 45 de minute, o repriză dominată copios, cu un zero aproape pe linie pentru oaspeți, de la cornere la șuturi spre poartă! Doar că fie respingerile formidabile ale portarului Aldescu, fie lufturile ori respingerile in extremis ale fundașilor ilfoveni au păstrat 0-0 pe tabelă.

Foto: Răzvan Păsărică/SPORT PICTURES

Descătușare pe ultima sută de metri

La reluare, același scenariu, ba parcă un asediu și mai intens al Chindiei! Florea din voleu și apoi reluare cu capul, Popadiuc din nou, plus Marco Dulca pe lista autorilor de ratări mari! A crescut și posesia mai intens pentru băieții lui Emil Săndoi, pe final oboseala a mai rărit ocaziile, iar când Concordia era gata să își încheie misiunea defensivă…. gol!

Chamed înscrie în primul din cele 8 minute de prelungiri, reluare cu capul după corner! Și readuce Chindia în lupta pentru Liga 1, pe ultimele momente dramatice ale partidei! Nimic până la final, apoi reprizele de timp suplimentar, cum regula golului în deplasare nu mai este valabilă. Istovite, formațiile merg spre lovituri de departajare, doar Cherchez fiind aproape de gol.

Iar la penalty-uri, Căbuz scoate mingea lui Scocovici, la chiar prima execuție a ilfovenilor! Apoi, și lovitura lui Palmeș! În vreme ce Chindia marchează în ritm constant. Se încheie totul, trupa lui Săndoi rămâne în Liga 1!

Chindia Târgoviște – Concordia Chiajna 2-0 după penalty-uri (Chamed 90+1) / 1-2 în tur