Foto: sportulilustrat.ro

Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara va găzdui marți, 12 octombrie, ultimul meci din etapa a V-a a Ligii I la futsal. Confruntarea dintre CFR Timișoara și CS United Galați e programată de la ora 18:00 și va fi în direct la Digi Sport 2.

Gruparea bănățeană a învins în ambele partide disputate pe teren propriu în acest sezon, 6-5 cu Luceafărul Buzău (etapa I) și 15-0 cu CFF Clujana Cluj (etapa a III-a) și dorește să își păstreze invincibilitatea și după disputa cu United Galați.

„Întâlnim cea mai omogenă, cea mai așezată, cea mai valoroasă echipă din Liga I. O echipă cu un antrenor foarte bun, cu un proiect sănătos, desenat de 2-3 ani. Galațiul e clar favorită, nu doar acum, contra noastră, ci pe toate terenurile unde evoluează. United nu va avea însă viață ușoară la Timișoara. Suntem o echipă incomodă, o echipă care a jucat foarte bine și în cele două deplasări de până acum, la Odorheiu Secuiesc și Deva, unde am pierdut foarte greu. Sperăm ca în luna decembrie să tragem linie, să îmbunătățim lotul în primul rând. Asta pentru că în prezent avem un lot foarte restrâns, jucăm practic în 5-6 oameni”, a spus Robert Lupu, antrenorul-jucător al echipei CFR Timișoara.

Gălățenii au pornit luni dimineață în cea mai lungă deplasare a lor în acest sezon, aproape 700 de kilometri! După trei etape disputate în acest sezon, CS United Galați a contablizat două victorii (ambele pe teren propriu, cu CFF Clujana Cluj și Sportul Ciorăști) și un egal (la Deva). Chiar dacă echipa sa pornește ca favorită în disputa cu CFR Timișoara, Florin Ignat spune că meciul va fi unul foarte echilibrat.

„Întâlnim o echipă bună, care joacă futsal. Sunt convins că va fi un meci foarte echilibrat. Nu va fi ușor, mai ales că nu vom putea conta în aceată partidă pe mai mulți jucători. Portarii Petrișor Toniță și Ionuț Păduraru sunt accidentați. La fel și Octavian Cireș. Lipsește și Andrei Crăciun. În plus, brazilianul Lucas Bonifácio Dos Santos, alias Coquinho, nu va debuta nici acum. E în continuare accidentat. Sper ca meciul CFR Timișoara – United să fie un meci bun, ca oamenii din întreaga țară care vor urmări partida să se declară la final mulțumiți de spectacolul văzut”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați.

Etapa a V-a a Ligii I la futsal a debutat sâmbătă, 9 octombrie, la Odorheiu Secuiesc, unde echipa lui Jakab Zoltan a primit vizita formației CFF Clujana Cluj. Pentru gruparea harghiteană meciul a fost un simplu galop de sănătate, FK Odorheiu Secuiesc bifând a patra victorie din tot atâtea partide în actualul sezon.

Duminică, la Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău, Luceafărul, formația locală, a fost foarte aproape de o surpriză în meciul cu Autobergamo Deva. La capătul unui meci foarte spectaculos și foarte disputat, Autobergamo Deva s-a impus cu 4-3, bifând astfel al doilea succes stagional.

Etapa a V-a

Sâmbătă, 9 octombrie
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CFF Clujana Cluj 7-1 (4-0)

Duminică, 10 octombrie
Luceafărul Buzău – Autobergamo Deva 3-4 (2-1)

Marți, 12 octombrie, ora 18:00 (în direct la Digi Sport 2)
CFR 1933 Timișoara – CS United Galați

  • echipa Sportul Ciorăști stă în această etapă

Clasament

1. Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 12p;
2. Autobergamo 10p;
3. United 7p;
4. CFR 6p;
5. Luceafărul 3p;
6. Sportul 3p;
7. Clujana 0p

Articol de Adi Dobre