Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

CFR Timișoara a învins marți, 30 aprilie, campioana en-titre CS United Galați, scor 7-5 (1-2), într-o partidă contând pentru etapa a 5-a, penultima a play-off-ului Ligii 1 Futsal fortuna.

Succesul îi asigură formației bănățene biletul pentru marea finală, acolo unde va da piept cu CS United Galați!

CSM Deva, aspirantă și ea la locul secund, a învins tot marți vicecampioana FK Odorheiu Secuiesc, scor 6-2 (0-1), dar a fost o simplă victorie de palmares în condițiile în care CFR Timișoara a trecut de CS United Galați și, cu o etapă înainte de finalul play-off-ului, are patru puncte avans față de hunedoreni.

În meciul disputat la Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara, gazdele au început temător, miza partidei spunându-și cuvântul. Istoria primei reprize s-a scris în ultimul minut, atunci când s-au marcat trei goluri!

Gălățenii au deschis scorul prin Robert Crișan, majorând diferența prin Tudor Mihai, în urma unui contraatac. CFR Timișoara a reușit să înscrie în ultima secundă a reprizei prin Valentin Ilaș.

Mihnea Toader a restabilit egalitatea după două minute de la reluare, dar oaspeții au trecut din nou în avantaj prin golul lui Andrei Crăciun în min 25. Gustavo a egalat imediat pentru bănățeni. A fost golul care a deschis drumul spre victorie al echipei CFR Timișoara, gazdele reușind apoi să înscrie de patru ori, prin Gabriel (30, 31, 36) și portarul Gurin (37): Campioana României a replicat prin Andrei Crăciun (35) și Daniel Araujo (40), dar a fost insuficient pentru a evita înfrângerea.

„Suntem în finală! Să jucăm două finale în același sezon, după cea din Cupa României, arată caracterul jucătorilor noștri. Am reușit să formăm un grup unit și să trecem peste toate problemele cu care ne-am confruntat. Galațiul e favorită, dar vom lupta pentru șansa noastră”, a spus Robert Lupu, antrenorul-jucător al echipei CFR Timișoara, pentru Radio România Timișoara.

Florin Ignat, antrenorul-jucător al campioanei CS United Galați, a privit meciul din tribună. „E cel mai greu din tribună! Am trecut peste cele două etape de suspendare. De la meciul următor voi fi lângă băieți. Ne-am prezentat la acest meci cu multe absențe din pricina accidentărilor și suspendărilor. Chiar vreau să-i felicit pe acești copii care au evoluat azi”, a spus Florin Ignat pentru Radio România Timișoara.

Play-off, etapa a 5-a

Marți, 30 aprilie

  • CSF CFR 1933 Timișoara – CS United Galați 7-5 (1-2), Sala Sporturilor „Constantin Jude” – Timișoara

Arbitri: Balint Attila (Odorheiu Secuiesc), Dârjan Liviu (Brașov); Szabo Attila (Odorheiu Secuiesc)

Observator arbitri: Kiuță Mihai (Brașov)

  • CSM Deva – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 6-2 (0-1), Sala Sporturilor – Deva

Arbitri: Macovei Florin Aurelian (Galați), Mocanu Dragoș (Brăila); Preda Romeo (Brăila)

Observator arbitri: Ionescu Georgian (Buzău)

Clasament: 1. CS United 58p; 2. CSF CFR 1933 55p; 3. CSM Deva 51p; 4. Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 34p

Etapa a 6-a

Sâmbătă, 4 mai

Ora 12:00

  • CS United Galați – CSM Deva

Marți, 7 mai

Ora 18:00

  • Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CSF CFR 1933 Timișoara

Articol de Adi Dobre