Noul sezon al Ligii I la futsal a debutat în acest week-end la Focșani, acolo unde nou-promovata Sportul Ciorăști a primit vizita echipei FK Odorheiu Secuiesc. Runda a continuat la Galați, cu o confruntare de tradiție, CS United – CFF Clujana Cluj, și se va încheia mâine, marți, 7 sepembrie, la Timișoara, unde față în față se vor afla CFR Timișoara și Luceafărul Buzău. Meciul CFR Timișoara – Luceafărul Buzău va fi de la ora 18.00 în direct la Digi Sport 2!

La debutul pe prima scenă a futsalului românesc, micuța echipă Sportul Ciorăști a făcut un meci mare împotriva puternicei formații FK Odorheiu Secuiesc. Echipa pregătită de George Ioniță și Ovidiu Tudose a dat o replică foarte bună trupei lui ‪Zoltán Jakab, care a trebuit să se întrebuințeze serios pentru a pleca în Harghita cu toate punctele.

CS United Galați nu a întâmpinat niciun obstacol în confruntarea de pe teren propriu cu CFF Clujana Cluj, vicecampioana României impunându-se cu un categoric 23-1.

Iulian Trăznea: „Meciul cu CFR Timișoara e unul complicat”

Prima etapă a sezonului 2021-2022 a Ligii I la futsal se va încheia marți pe malurile Begăi. Nou-promovată, dar cu un staff tehnic puternic și jucători experimentați, CFR Timișoara se va confrunta cu Luceafărul Buzău, echipă aflată la al doilea sezon pe prima scenă.

Orașul Timișoara a reapărut pe harta Ligii I la futsal după o absență de un an. Promovarea în această vară a echipei CFR 1933 Timișoara a fost salutată de iubitorii sportului de pe malurile Begăi, care nu au uitat performanțele fostei reprezentante a orașului în Liga I, Informatica Timișoara, echipă care și-a trecut în palmares un titlu de campioană (2018), două Cupe ale României (2017 și 2018) și două Supercupe (2017-2018).

CFR Timișoara a promovat en fanfare în Liga I, dominând sezonul 2020-2021 al Ligii a II-a cu victorii pe linie. Bănățenii știu că în Liga I cerințele sunt mult mai mari, motiv pentru care au încercat să își întărească lotul.

„Liga I e alt nivel, e altceva, știm cu toții acest amănunt. Tocmai de aceea ne-am pregătit foarte bine pentru a face față cerințelor primului eșalon, unde ne așteaptă meciuri grele. Suntem convinși că așa va fi și confruntarea cu Luceafărul Buzău. Ne bucurăm că meciul va fi televizat. Tocmai de aceea vrem să oferim un spectacol agreabil, să popularizăm futsalul. Nu avem probleme de lot, așteptăm cu nerăbdare debutul în Liga I. La final vom vedea dacă suntem apți pentru Liga I”, a spus Florin Chirițescu, directorul sportiv al bănățenilor.

Cu un antrenor nou, Radu Burciu, echipa Luceafărul Buzău a plecat spre Timișoara cu gândul să facă un meci bun. Iulian Trăznea, președintele grupării buzoiene, știe că Luceafărul nu va avea o misiune ușoară pe Bega: „Meciul cu CFR Timișoara e un meci complicat. Spun asta pentru că CFR Timișoara nu e ceea ce pare! E o echipă tare, în ciuda statutului de nou-promovată, este o formație experimentată, cu jucători valoroși, jucători care au mai evoluat împreună. Mergem însă la Timișoara hotărâți să ne batem”.

Iată rezultatele și programul primei etape:

Sâmbătă, 4 septembrie, ora 11:00

Clubul Sportiv Local Sportul Ciorăști – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 5-7 (1-2)
Sala Polivalentă, Focșani
Arbitri: Vlad Ciobanu (Iași), Liviu Dârjan (Brașov)
Rezervă: Peter Joszef (Sfântu Gheorghe)p
Observator: Nastasa Marius (Piatra Neamț)

Duminică, 5 septembrie, ora 12.00

CS United Galați – CFF Clujana Cluj 23-1 (11-1)
Sala Sporturilor Dunărea, Galați
Arbitri: Ionel Boharu Predescu (Buftea), Laurențiu Deaconu (Berceni)
Rezervă: Romeo Preda (Brăila)
Observator: Radu Petre (Bucureşti)

Marți, 7 septembrie, ora 18:00, în direct la Digi Sport 2

CSF CFR 1933 Timișoara – Luceafărul Buzău
Sala Sporturilor „Constantin Jude”, Timișoara
Arbitri: Liviu Chița (Pitești), Ovidiu Dan Curta (Târgu Mureș)
Rezervă: Florin Daniel Anca (Deva)
Observator: Ilie Șandru (Pitești)

– echipa Autobergamo Deva stă în această primă rundă

Articol de Adi Dobre