Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Ultimul meci din cadrul etapei a 10-a, reprogramat după ce U Cluj a avut probleme cu COVID-19, a consemnat victoria la limită a bucureştenilor printr-un gol reuşit de Rareş Ilie, un junior de aproape 18 ani aflat la primul meci ca titular

Fotbal Club Rapid a început să recupereze din terenul pierdut după cele trei eşecuri consecutive suferite în campionat. Primul pas a fost victoria la limită cu AFC Farul Constanţa, iar al doilea a fost făcut joi seara, în meciul cu U Cluj, câştigat din nou la limită.

Eroul bucureştenilor a fost Rareş Ilie, un puşti de 17 ani şi 7 luni, aflat la primul lui meci ca titular, după alte patru în care a intrat după pauză. Acesta a preluat un balon în colţul careului mare, l-a întors pe veteranul Tamaş şi a înscris cu un şut plasat.

Reuşita lui Ilie a fost de ajuns pentru ca Fotbal Club Rapid să ia toate punctele puse în joc şi să urce în clasament până pe locul 7. Bucureştenii sunt la egalitate de puncte cu următoarele trei clasate dinaintea lor, SCM Gloria Buzău, Metaloglobus şi Viitorul Pandurii şi sunt la doar un punct în spatele ultimelor două clasate de pe podium, Dunărea Călăraşi şi ASU Poli.

Record absolut la U Cluj: primul 2005 care a evoluat în Liga 2

Meciul de joi seara a consemnat o premieră pentru fotbalul românesc, primul jucător născut în 2005 care a fost folosit în primele două eşaloane. Este vorba de mijlocaşul Matei Moraru (foto, în roşu), care a împlinit 15 ani pe 31 iulie anul curent şi care este internaţional de juniori, cu prezenţe în tricoul naţionalei U16 a României.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Pentru Moraru nu a fost primul meci oficial, din acest an competiţional, la seniorii Universităţii, el fiind folosit pentru prima dată în meciul din Cupa României cu Unirea Dej, în care a intrat la pauză.

La 15 ani, 3 luni şi 20 de zile, Moraru a spulberat recordul pentru cel mai tânăr jucător folosit în actuala ediţie de campionat, fiind mai mic cu un an şi două luni decât precedentul deţinător al recordului, Dragoş Lazăr de la SCM Gloria Buzău, a intrat pe teren la 16 ani, 5 luni şi 28 zile.

SCM Gloria, la primul meci fără gol primit acasă

Singura reprogramare din etapa cu numărul 11 care s-a disputat miercuri a fost cea dintre SCM Gloria Buzău şi ACS Fotbal Comuna Recea. Buzoienii au lămurit problema învingătoarei încă din prima jumătate de oră, atunci când au marcat de două ori, prin Tucaliuc de la punctul cu var şi apoi prin Iulian Roşu.

Pentru gazde, victoria cu 2-0 de miercuri a fost primul meci în care nu au primit gol pe teren propriu după o pauză de 383 de zile! Precedenta performanţă de acest gen a fost tot un 2-0, adversara fiind FC Farul Constanţa 1920, într-un meci disputat pe data de 2 noiembrie 2019.

Iată rezultatele şi marcatorii din restanţele de miercuri şi joi:

ETAPA 10
Fotbal Club Rapid – AS FC Universitatea Cluj 1-0 (0-0)
Rareş Ilie (56)

ETAPA 11
SCM Gloria Buzău – ACS Fotbal Comuna Recea 2-0 (2-0)
Cosmin Tucaliuc (27 – pen.), Iulian Roşu (29)

AFC Unirea 04 Slobozia – CSM Slatina 0-3
Prin decizia Comisiei de Disciplină şi Etică din 20.11.2020, meciul AFC Unirea 04 Slobozia – CSM Slatina din cadrul etapei a 11-a a fost omologat cu scorul 0-3, în temeiul art. 79, pct. 9, coroborat cu art. 4 din “Principiile de desfășurare a competițiilor 2020-2021”, cu aplicarea art. 34 din RD

Articol scris de Mihai ANDRIEŞ