Sala „Rapid” din București va găzdui în acest week-end bătălia pentru titlul de campioană a României la futsal U19!. În Final Four-ul Ligii Elitelor se vor confrunta cele mai bune echipe de juniori din țară: Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, CFR Turnu Severin 1943, CSF CFR 1933 Timișoara și ACS Futsal Ceahlăul Piatra Neamț.

Toate echipele prezente în Final Four au jucători la România U19, selecționată calificată la turenul final al Campionatului European din acest an.

Iată programul Final Four-ului:

Semifinale, sâmbătă, 14 mai 2022

  • ora 13:00 Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CFR Turnu Severin 1943
  • ora 15:30 CSF CFR 1933 Timișoara – ACS Futsal Ceahlăul Piatra Neamț

Finala mică, duminică, 15 mai, ora 12:30
Finala mare, duminică, 15 mai, ora 15:00

„Pentru Futsal Ceahlaul, această calificare reprezintă o validare a strategiei clubului nostru de a investi în tineri, de a aduce copiii către acest minunat sport. Faptul că am dat doi jucători echipei naționale de futsal U19, care s-a calificat la Turneul Final al Campionatului European, ne face să ne dorim un rezultat cât mai bun la acest Final Four pentru desemnarea campioanei naționale”, a spus Marian Pătruică, antrenorul echipei ACS Futsal Ceahlăul Piatra Neamț.

„Suntem foarte bucuroși pentru această performanță, una istorică pentru noi, o echipă aflată la început de drum. Prin muncă și ambiție am reușit să ajungem printre cei mai buni. Și asta în ciuda lipsei de experiență. Nimeni nu ne dădea vreo șansă să ne calificăm la turneul final. Obiectivul a fost atins, dar nu venim la București în excursie, ci venim hotărâți să cucerim titlul de campioni ai României. Am fost aproape și la Cupa României, dar am pierdut în semifinale. Majoritatea băieților noștri sunt de la cluburile de fotbal de pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin. Avem un jucător la lotul național, Alexandru Tărăbâc, jucător care, în paralel, practică fotbalul la Ripensia Timișoara. După modelul celor de la Ripensia, și noi am reactivat acest club în 2018, după 60 de ani de la desființarea clubului, club care a cucerit Cupa României la fotbal în 1943, după o finală cu Sportul Studențesc, scor 4-0, pe Stadionul „ANEF” din București”, a spus Mircea Oglindoiu, președintele clubului CFR Turnu Severin.

„Venim la București cu gândul să câștigăm titlul de campioană a României. Nu va fi ușor, pentru că și celelalte echipe sunt foarte bune. Practic, privind retrospectiv sezonul, la turneul final au ajuns cele mai puternice echipe din țară la această categorie de vârstă. Avem o revanșă de luat după ce am pierdut Cupa României. Ne bazăm pe experiența unor jucători, care au făcut deja pasul la prima echipă. E vorba despre Andrei Buhăceanu și George David, ultimul component al naționalei U19 a României, calificată la Campionatul European”, a spus Florin Chirițescu, managerul echipei CFR Timișoara.

„Sperăm din tot sufletul să încheiem cu bine acest sezon început și continuat perfect. Venim la București după 18 victorii din tot atâtea partide de-a lungul întregului sezon. Venim din postura de proaspăt deținători ai Cupei României. Mulți ne consideră favoriți, dar trebuie să arătăm că suntem buni pe teren. Avem o generație foarte bună. AM lucrat foarte mult cu acești copii deosebit de ambișioși. Mulți dintre ei se pregătesc și au jucat în Liga I la echipa de seniori. Ne cunoaștem adversarele foarte bine. Nu avem probleme de lot. Sperăm să câștigăm titlul. După Cupa României și locul trei la seniori, ar fi încă o performanță extraordinară pentru noi, am încheia astfel un sezon perfect. Trebuie să recunoaștem, la seniori locul trei e onorabil. United Galați și Autobergamo Deva sunt cele mai bune echipe, iar victoria Galațiului e una absolut meritată”, a spus Jakab Zoltan, managerul echipei FK Odorheiu Secuiesc.

Articol de Adi Dobre