La nici 13 ani, Eduard Nedescu, component al echipei din Dumbrăvița, câștigătoarea Cupei Satelor 2022, a fost transferat la clubul condus de Gheorghe Hagi.

Comuna Dumbrăvița a cucerit trofeul celei de-a doua ediții a Cupei Satelor, competiție U13 dedicată copiilor din zonele rurale ale țării. Și, la nici 4 luni de la succesul obținut la Gura Râului, unul dintre copiii care au reprezentat comuna din Timiș și-a îndeplinit un vis: s-a transferat la Farul Constanța, urmând a evolua la grupele de copii și juniori ale formației pregătite de Gheorghe Hagi.

Este vorba de Eduard Nedescu, crescut de CSC Dumbrăvița, care va împlini 13 ani în luna decembrie. Jucător ofensiv, el s-a remarcat la Cupa Satelor inclusiv datorită calităților fizice. Alături de colegii săi din comuna Dumbrăvița a câștigat toate partidele din grupă, semifinală și finala fără a primit gol!

„Ne pare rău că a plecat din pepiniera noastră un copil așa talentat ca Eduard, deoarece acum, cu promovarea echipei în al doilea eșalon fotbalistic, am fi vrut ca în următorii ani să ne bucurăm de calitățile sale. Pe de altă parte, sigur că ne bucurăm pentru pasul pe care l-a făcut în cariera lui și ne dorim să-l vedem reprezentând România! Apreciem faptul că se organizează competiții precum Cupa Satelor de către Federația Română de Fotbal, deoarece sunt sigur că mai sunt mulți copii talentați din comunele și satele din România, precum cei pe îi avem noi la Dumbrăvița, se pot evidenția. Abia așteptăm următorul sezon al Cupei Satelor, mai ales pentru că noi am evoluat anul trecut cu o grupă mai mică decât celelalte participante”, a declarat Florin Bătrînu, coordonatorul centrului de copii și juniori de la Dumbrăvița.