Luna decembrie este una specială pentru Cătălin Vulturar, mijlocașul de 15 ani de la UTA Arad. În decembrie 2018 devenea cel mai tânăr debutant din istoria primelor două ligi, la doar 14 ani și 9 luni, într-un duel Farul – UTA. Iar acum, pe final de 2019, a fost convocat la un trial în curtea campioanei europene.

„A fost o experiență foarte frumoasă din care rămân cu multe amintiri plăcute”, spune fotbalistul care poartă banderola de căpitan la naționala U16 a României. „Am petrecut o săptămână la Liverpool”. Mijlocașul arădean s-a aflat în Anglia în perioada 9-15 decembrie și nu a fost singur: l-a însoțit un alt coleg de națională, atacantul Patrick Gânțe de la Oradea.

„Am locuit împreună cu Patrick la un hotel din centrul orașului și în fiecare zi clubul trimitea o mașină. În perioada petrecută acolo am participat la trei antrenamente cu echipa Under 16 și la un triunghiular în care am jucat o repriză cu Blackburn și o alta cu Crewe Alexandra”, spune Vulturar.

Juniorul român și-a îndeplinit și visul de a ajunge pe Anfield: „Am fost în vizită la stadion. Chiar dacă nu am fost la un meci, mi-a plăcut enorm. Din toată această experiență de o săptămână am rămas impresionat mai ales de ritmul de joc, de agresivitatea de la antrenamente și joc. Condițiile de pregătire sunt foarte bune, terenuri multe, inclusiv în sală”.

Fotbalistul de la UTA va continua să fie monitorizat de clubul englez în următoarea perioadă. „A fost primul meu trial în afara țării și m-a făcut să realizez la ce nivel înalt se poate ajunge în cariera de fotbalist”. Vulturar abia așteaptă următoarele provocări: „În 2020 obiectivul principal este promovarea în primă ligă cu UTA, iar pe plan personal să reușesc să progresez cât mai mult”.

Nu a uitat nici de echipa națională. „Sper să am evoluții cât mai bune și la națională. Faptul că am purtat banderola de căpitan, că mi se cântă de fiecare dată imnul mi-a oferit un sentiment unic, am realizat că, împreună cu colegii mei, luptăm pentru țara noastră”.

Cătălin Vulturar a fost remarcat în programul de scouting rural “Gillette – Performanța are viitor”. El a fost unul dintre cei doi câștigători ai preselecției de la Chișineu-Criș, județul Arad, în aprilie 2018.