Sursa foto: Facebook - FC Voluntari

Campionatul Național de Junioare U15 va debuta vineri, 21 mai, cu două meciuri: AFC Botoșani vs Asociația Fotbal Club Măgura 2012 (Seria 7) și Viitorul Constanța vs ACS Activ Slobozia (Seria 3).

17 luni au trecut de la ultimul meci oficial în Liga de Junioare U15! 

Eforturile comune ale Federației Române de Fotbal și cluburilor implicate în competiții au dat roade! Junioarele vor avea din nou oportunitatea de a juca în competiții oficiale și de a disputa sportul care le-a lipsit atât de mult.

Intră în competiție echipele cluburilor din Liga 1 masculin

Începând cu acest sezon, cluburile de Liga 1 de fotbal masculin vor participa în Campionatul Național de Junioare U15 cu o echipă de fete. La această categorie de vârstă, durata unui meci este de 70 min (35 minute/repriză + 15 minute pauză) și se joacă în format 11 v 11.

În actuala ediție de campionat participă 31 de echipe, dintre care 16 cluburi cu reprezentante în Liga 1 Masculin. Din cele 16 echipe, doar 5 au apelat la protocoale de colaborare cu alte echipe de fotbal feminin (FC Viitorul Constanța, FCSB, CFR 1907 Cluj, Chindia Târgoviște și Politehnica Iași), celelalte 11 optând pentru varianta de a-și forma propria secție de fotbal feminin în cadrul clubului.

FORMAT COMPETIȚIONAL

  1. Faza grupelor: se joacă fiecare cu fiecare în serie, gazda fiind desemnată prin tragere la sorți. Se joacă un singur tur, câștigătoarele seriilor + cel mai bun loc 2 urmând a se califica în faza finală.

Criterii de departajare:
– numărul de puncte
– golaverajul
– golurile marcate în deplasare
– golurile marcate acasă
– cartonașe roșii/galbene

  1. Turneul final: Cele 8 echipe calificate în faza semifinalelor vor fi împărțite în două grupe a câte 4 echipe. Se joacă fiecare cu fiecare, echipele clasate pe primul loc urmând a disputa finala campionatului.

Programul primei etape