Foto: Sport Pictures

O analiză inedită evidențiază o ierarhie aparte: echipele cu cele mai mari procentaje de scor egal din L1, L2 și L3 după prima parte a sezonului 2021/2022!

Pentru relevanța concluziilor, s-au folosit ca sistem de referință rezultatele obținute de toate echipele din cele trei eșaloane în primele 15 etape. Practic, toate etapele sezonului în curs de desfășurare disputate în 2021 în Liga 3, primele 15 din 16 în Liga 2 și primele 15 din sezonul regular al Ligii 1.

Pentru seria 8 din L3, în care s-au disputat câte 13, respectiv 14 meciuri pentru fiecare echipă până acum, procentajul remizelor a fost calculat ca atare.

Team X este Sepsi!

Campioana remizelor vine din Liga 1 și este Sepsi Sf. Gheorghe! În primele 15 runde, covăsnenii au înregistrat 8 rezultate de egalitate, un procentaj foarte mare, de peste 50%! Și mai interesant este că Sepsi a avut o serie de 6 etape consecutive cu remiză în campionat, serie începută pe 23 august și încheiată abia pe 16 octombrie!

Chiar și dincolo de intervalul de timp folosit în analiza noastră, primele 15 etape, Sepsi a reconfirmat tendința, bifând încă o remiză în etapa 17.

Pe locul doi în topul statisticii inedite avem nu mai puțin de 6 formații aflate la egalitate, provenind din toate cele trei eșaloane. Începem invers, de la baza piramidei competiționale, cu două reprezentate din Liga 3, Șomuz Fălticeni (Seria 1) și Pandurii Tg. Jiu (Seria 7), fiecare cu câte 6 remize după primele 15 runde.

Moldovenii au înregistrat trei scoruri de 0-0 și trei rezultate de 1-1, în vreme ce oltenii propun încă un detaliu neobișnuit, 5 din cele 6 remize ale lor fiind consecutive.

Liga 2 e reprezentată, cu același procentaj, de Unirea Slobozia și Ripensia Timișoara, seria fiind încheiată din primul eșalon de FC Botoșani și UTA Arad. Pentru formația ialomițeană din L2, 5 din cele 6 egaluri au fost cu același scor, 1-1.