Echipa feminină de fotbal CSM Alexandria a demarat pregătirile pentru noul sezon al Ligii 1 Feminin. Teleormănencele, care în ultimele sezoane au dat culoare primului eșalon fotbalistic prin joc și rezultate, își propun să rămână și în următorul campionat în careul de ași al Ligii 1.

Călin Pistolea, antrenorul echipei CSM Alexandria, a vorbit despre parcursul formației sale sezonul trecut și despre planurile de viitor.

„Am reușit să aducem trei fete”

– Domnule profesor, câteva cuvinte despre sezonul trecut! 
A fost un sezon bun făcut de noi. Am reușit să ne calificăm în play-off, iar, cu mai multă atenție, pe finalul campionatului puteam să terminăm pe podium. În ultimele etape însă am pierdut trei jucătoare importante, acestea suferind accidentări din pricina cărora vor sta departe de gazon și în turul campionatului ce va urma. Cu siguranță a contat și acest aspect în evoluțiile din ultimele jocuri.

– La ce jucătoare ați renunțat?
Din păcate, așa cum am spus și mai devreme, am pierdut trei jucătoare din cauza accidentărilor, Andreea Diță,  Alexandra Nica și Iulia Săvescu, iar alte două jucătoare, Otilia Durlă și Andra Olaru, și ele  jucătoare de bază în sezonul trecut, s-au angajat și au renunțat la fotbal.

– Ce noutăți aveți pentru noul sezon?
Am reușit să aducem trei fete. Este vorba despre Elena Frîncu, care s-a întors după împrumutul la Fair Play București, iar pe Valentina Petre și Iustina Rezeanu le-am transferat definitiv. Am încredere că se vor acomoda și că ne vor ajuta pentru a ne îndeplini obiectivele.

„Sunt conștient că nu vom mai avea aceeași forță ca anul trecut”

– Ce obiective aveți pentru noul sezon?
Îmi doresc să promovam câteva junioare de la echipa a doua a clubului nostru și să reușim să ne clasam pe o poziție cât mai bună, cât mai sus. Sunt conștient că nu vom mai avea aceeași forță ca anul trecut, dar nimic nu este imposibil.

– Când v-ați reunit? Care e programul de pregătire?
Ne-am reunit în data de 26 iulie, iar până la începutul campionatului ne vom desfășura activitate zilnică pe plan local, cu meciuri amicale la fiecare sfârșit de săptămână.

„Încercăm să dezvoltăm fotbalul feminin la nivel județean”

– Cum vedeti viitorul sezon al Ligii 1 Feminin?
Am observat că echipe precum Politehnica Timișoara și Olimpia Cluj au transferat mai multe jucătoare pentru a-și îndeplini obiectivele propuse, ambele cu șanse reale la câștigarea campionatului. Îmi pare rău că Heniu s-a desființat, iar noi am pierdut mai multe jucătoare, poate campionatul ar fi fost mult mai interesant. Celelalte echipe consider că sunt de valori apropiate, iar fiecare din ele are șansa sa în jocurile directe.

– Ce își propune Alexandria?
Încercăm să le oferim fetelor din Teleorman posibilitatea de a se dezvolta atât pe plan social, cât și pe plan sportiv, ținând cont că majoritatea sunt eleve și studente. Încercăm să dezvoltăm fotbalul feminin la nivelul județului prin organizarea de competiții între școli, iar fetele talentate să aibă șansa ulterior să intre într-un program de pregătire organizat. Avem grupe de U9, U11, U13, U17, avem echipa a doua a clubului de unde sperăm să ne alimentăm cu jucătoare pentru viitor.

„Avem condiții decente de cazare și masă pentru fetele de la club”

– Când veți juca la Alexandria?
Construcția stadionului este în desfășurare, însă nu știu când vor fi finalizate lucrările. Cert este că și anul următor vom juca pe stadionul din localitatea Plosca.

– Cum ați simțit sprijinul autorităților, al sponsorilor?
Autoritățile ne sprijină în ceea ce facem și ne sunt alături în derularea activităților pentru promovarea fotbalului feminin în judet. Avem condiții bune de cazare și masă pentru fetele de la club, atât în Alexandria, cât și la meciurile din deplasare. Cele care joacă la prima echipă sunt sprijinite și din punct de vedere financiar, însă nu suficient încât să ne permitem să transferăm mai multe jucătoare.

 

Articol de ADI DOBRE