Liga I Futsal Fortuna programează astăzi,14 martie, cea de-a doua partidă din cadrul etapei a 4-a a Turului Suplimentar. După derby-ul de la Galați, de duminică, dintre CS United Galați și CFR Timișoara, scor 2-2, astăzi se joacă un nou meci tare, este vorba despre confruntarea dintre FK Odorheiu Secuiesc și Autobergamo Deva, echipe aflate și ele în urmărirea liderului CS United Galați.

FK Odorheiu Secuiesc – Autobergamo Deva, un spectacol garantat

Gazdele de la FK Odorheiu Secuiesc se află în acest moment pe locul 4 în clasament, cu 30 de puncte, în timp ce Autobergamo Deva e pe locul 3, cu un punct avans.

În sezonul regular, cele două formații au oferit două meciuri-spectacol. În primul joc, disputat în Harghita, în etapa I, Autobergamo Deva s-a impus cu 7-4! În retur, în etapa a 8-a, la Deva, Autobergamo și FK Odorheiu Secuiesc au încheiat nedecis, scor 3-3.

Importanța partidei pare să pălească în fața unui alt eveniment, debutul pe banca tehnică a hunedorenilor a celebrului antrenor brazilian Ricardo Cámara Sobral „Cacau”, unul dintre cei mai buni tehnicieni din futsalul mondial. Acesta a ajuns săptămâna trecută la Deva, fiind convins de Dorin Popa, președintele clubului Autobergamo Deva, să preia, până la finalul sezonului, fosta campioană a României!

„Înseamnă mult pentru orașul Deva, pentru România, pentru Autobergamo”

„L-am cunoscut pe Ricardo Cámara Sobral în urmă cu mai mulți ani și am rămas prieteni. Nu credeam că îl voi putea convinge să rămână la Autobergamo pentru restul sezonului. Am avut și puțină șansă, pentru că el tocmai ce a încheiat contractul ce a durat câțiva ani cu naționala de futsal a Kuwaitului. Este un antrenor care nu mai are nevoie de vreo prezentare, un profesionist desăvârșit, un îndrăgostit de futsal, un om de cuvânt și care acceptă provocări. Am ținut să-l conving pe Cacau să accepte propunerea noastră pentru că venirea sa înseamnă mult pentru orașul Deva, pentru România, pentru Autobergamo. Venirea lui Cacau în futsalul românesc e, așa, ca o comparație, cu eventuala sosire în fotbalul românesc a unui tehnician de talia lui Jürgen Klopp ori Pep Guardiola, fără nicio exagerare. I-am urmărit antrenamentele. A fost ceva incredibil. Să fie clar însă că nu ne așteptăm la minuni, important e ca trecerea sa prin futsalul românesc să lase amprenta profesionalismului său”, a spus Dorin Popa, președintele echipei Autobergamo Deva.

„Futsalul e viața mea”

Câștigător cu formația Kairat Almaty al UEFA Futsal Champions League în două rânduri și al Intercontinental Futsal Cup, Ricardo Cámara Sobral „Cacau” nu e la prima vizită în România, țară de care s-a atașat. „Îmi place România. Îmi place futsalul românesc. Cred că futsalul românesc are jucători talentați de valoare, cu potențial. Am acceptat să vin la Deva din respect pentru prietenul Dorin Popa, președintele clubului Autobergamo Deva. În plus, e o provocare. Vreau să schimb câte ceva în mentalitatea jucătorilor, vreau să îi fac să înțeleagă cât de important și de frumos e futsalul. Pentru mine, futsalul e … viața mea! Practic futsalul de la 9 ani. La 18 ani eram jucător profesionist. Am trăit foarte multe satisfacții datorită futsalului”, a spus, pentru frf.ro, Ricardo Cámara Sobral.

„Deja ne-a cucerit pe toți”

„Cacau” va fi ajutat în munca sa la Autobergamo de veteranul Florin Matei, considerat cel mai bun jucător din istoria futsalului românesc. Florin Matei a ocupat în ultima perioadă funcția de antrenor-jucător la Autobergamo Deva și consideră colaborarea cu Ricardo Cámara Sobral una de bun augur. „Este unul dintre cei mai buni antrenori din futsalul mondial. De-a lungul carierei am lucrat cu mulți tehnicieni valoroși. Iată, încă unul! De la toți avem ce învăța. Deja ne-a cucerit pe toți”, a mărturisit, pentru frf.ro, Florin Matei.

Duel Jakab Zoltán vs Ricardo Cámara Sobral „Cacau”

Debutul pe banca tehnică a tehnicianului brazilian în vârstă de 51 de ani va fi astăzi, 14 martie, de la ora 18:00, în direct la Digi Sport 2 și FRF.tv! Confruntarea dintre formațiile FK Odorheiu Secuiesc și Autobergamo Deva va reprezenta totodată un duel interesant între cei doi tehnicieni, Jakab Zoltán, fost selecționer al României și cel mai experimentat tehnician din futsalul românesc, și nou-venitul Ricardo Cámara Sobral „Cacau”!

De-a lungul anilor în futsalul românesc au activat antrenori de top, printre care Artur Melo, Marcos Angulo sau Sito Rivera.

FK Odorheiu Secuiesc – Autobergamo Deva, Sala Sporturilor – Odorheiu Secuiesc

Arbitri: Hanceariuc Bogdan (Iași), Macovei Florin Aurelian (Galați); Șpaiuc Sebastian (Iași)

Observator: Deca Daniel (Brăila)

Etapa a 4-a a Turului Suplimentar

duminică, 12 martie

United Galați – CFR Timișoara 2-2 (2-0), Sala Sporturilor „Dunărea” – Galați

Au marcat: Leonardo dos Santos „Pelé” (10), Daniel Araujo (20) / Felipe Angulo Munera (26), Ionuț Nemițanu (38)

United Galați: Petrișor Toniță – Stefan Krstić, Daniel Araujo, Robert Crișan, Leonardo dos Santos „Pelé”; Alin Cârdei, Rareș Oană, Florin Ignat, Andrei Crăciun, Marius Arhire, Constantin Burdujel, Vlăduț Dudău, Octavian Cireș, Matei Boșneagă

Antrenor: Florin Ignat

CFR Timișoara: Vlad Iancu – Darius Nastai, Valentin Ilaș, Andrei Nemițanu, Mihnea Toader; Robert Lupu, Denis Dan, Andrei Grosu, Cristian Buhăceanu, Bogdan Minut, Felipe Angulo Munera, Carlos Bermudez Sepulveda

Antrenor: Robert Lupu

Arbitri: Deaconu Laurențiu (Berceni), Dârjan Liviu (Brașov); Mocanu Dragoș (Brăila)

Observator: Florea Frusin (București)

Partida CFF Clujana Cluj – ACS West Deva se va disputa pe 2 aprilie

– echipa Luceafărul Buzău stă în această etapă

Clasamentul Ligii 1 Futsal Fortuna:

1. United 36p (15 meciuri); 2. Timișoara 31p (16 meciuri); 3. Autobergamo 31p (15 meciuri); 4. Odorheiu Secuiesc 30p (14 meciuri); 5. West Deva 18p (14 meciuri); 6. Luceafărul Buzău 6p (15 meciuri); 7. CFF Clujana Cluj 0p (15 meciuri)

ARTICOL DE ADI DOBRE