Adrian Robert Petre a fost reales în funcția de președinte al Asociației Județene de Fotbal Buzău, în cadrul Adunării Generale Ordinare, care a avut loc joi, 19 ianuarie a.c., și la care Federația Română de Fotbal a fost reprezentată de către Gabriel Bodescu – Secretar General Adjunct, Mihai Stoichiță – Director Tehnic și Miodrag Belodedici – Director al Centrelor de Juniori.

La eveniment a fost prezentă și Mihaela Țepușă, care va oficia, alături de Iuliana Demtrescu, la Campionatul Mondial de Fotbal Feminin de senioare din acest an.

Adrian Petre, președinte AJF Buzău: “Suntem cu adevărat o echipă unită, solidă și capabilă să contruiască proiecte importante și să asigure un un viitor solid pentru fotbalul buzoian”

În deschiderea Adunării Generale, președintele AJF Buzău, Adrian Robert Petre a spus: „Împreună suntem cei care, în ultimii 7 ani, am reușit, prin multă muncă, determinare și dedicare, să realizăm multe obiective ambițioase, care au făcut ca astăzi fotbalul buzoian să aibă un statut înalt și respectat la nivel național. Și tot împreună, cu încrederea și susținerea pe care mi le-ați oferit, am reușit să formăm și să cultivăm generații de fotbaliști, antrenori, observatori, arbitri care fac performanță și sunt un model pentru toți și generează excelență la nivelul întregului județ. Succesul de care se bucură acum fotbalul buzoian este cel al implicării, seriozității și responsabilității cu care v-ați asumat fiecare acțiune, al muncii asidue. Împreună am reușit să dovedim că toate valorile și principiile pe care fotbalul rege le promovează sunt regula, nu excepția și că AJF Buzău este cu adevărat o echipă unită, solidă și capabilă să contruiască proiecte importante și să asigure un un viitor solid pentru fotbalul buzoian”.

Gabriel Bodescu, Secretar General Adjunct FRF: “Fac un apel către dumneavostară să spijiniți un proiect de suflet al FRF, și anume Cupa Satelor”

Secretarul General Adjunct al FRF, Gabriel Bodescu, i-a înmânat o plachetă pentru recunoașterea întregii activități a lui Adrian Petre la conducerea AJF Buzău și a transmis celor prezenți “cele mai bune gânduri din partea administrației Federației Române de Fotbal, din partea domnului Președinte Răzvan Burleanu și a tuturor colegilor din Federație și să vă spun în același timp că simt o mare emoție de a vă revedea pe mulți dintre dumneavoastră cu care ne-am confruntat, de-a lungul timpului, din postura de adversari, coechipieri, arbitri sau oficiali. Vreau să vă felicit pentru modul în care ați reușit să traversați acești ultimi doi ani, marcați de pandemie, dând dovadă de aceeași pasiune și dragoste față de fotbal. Ați reușit să mențineți flacăra vie și iată-ne din nou în activitate. Îl felicit pe președintele AJF Buzău și pe toți cei care fac parte din această asociație că aveți o entitate model pentru fotbalul românesc. Fac un apel către dumneavoastră să spijiniți un proiect de suflet al FRF, și anume Cupa Satelor, unde acei copii de 13 ani au, poate, o șansă unică în viață de a fi văzuți și îndrumați în centre performante de pregătire. Cu ajutorul domnului Cătălin Cighir, care este membru în Comitetul Executiv al FRF din partea cluburilor cu activitate exclusiv de copii și juniori, avem la Buzău o clasă de tineri fotbaliști, înființată în cadrul LPS și așteptăm în următorii ani să culegem primele roade. Pe unii dintre ei i-am văzut deja la loturile naționale, dar vrem să-i vedem și la seniori”.

Mihai Stoichiță: „Este un greu pentru fotbalul românesc, dar eu cred că putem să îl facem ușor. Educația este esențială în fotbal

La rândul său, Mihai Stoichiță, Directorul Tehnic al FRF, a opinat că „Am avut șansa să trăiesc aici, ca jucător, cele mai frumoase momente ale fotbalului buzoian din istoria sa și de aceea mă simt legat sentimental de aceste locuri. Dumneavoastră reprezentați pasiunea în fotbal, care mie mi se pare că a cam dispărut din vocabularul fotbalistului român, dar și al antrenorului român. Pasiunea este primul lucru care trebuie să îl cultivăm în rândul celor tineri. Copiii de azi nu știu dacă mai vin la fotbal cu aceeași psiune cu care veneați dumneavoastră sau noi pe vremuri. Ne interesează fotbalul de masă, pentru că fără un număr mare de fotbaliști nu pot apărea valori. Nu excludeți educația celor se ocupă de pregătirea fotbaliștilor pentru că nu oricine poate fi antrenor. Cu cât copiii sunt mai deștepți, cu atât vor fi mai buni fotbaliști”.

Adrian Petre: “Sunt sigur că, și de acum înainte, AJF Buzău va fi un exemplu”

Imediat după ce a fost reales, Adrian Petre a spus: “Vă asigur că aveți în mine același partener de nădejde, același coechipier care își valorizează colegii și același om pe deplin dedicat viziunii noastre comune pentru fotbalul buzoian. Și, așa cum până acum, împreună, am realizat atât de multe lucruri extraordinare, sunt sigur că, și de acum înainte, AJF Buzău va reprezenta un exemplu că până și cele mai grele obiective devin realitate atunci când există unitate, implicare și competențe. Împreună suntem AJF Buzău și ducem mai departe fotbalul buzoian”.

Tot în cadrul Adunării Generale, au fost votate afilierile definitive ale cluburilor ACS Sport Star Buzău și AS Voința Cândești. De asemenea, Dragomir Rădunel a fost votat ca membru în Comitetul Executiv al AJF Buzău ca reprezentant al echipelor participante în Liga a 4-a, Marian Dorobanțu pentru funcția de membru în Comitetul Executiv ca reprezentant al echipelor participante în Liga a 5-a, iar ca reprezentant al echipelor cu activitate exclusivă de copii și juniori a fost validat Ionescu Cezar – Georgian.

Articol de Daniel Lazăr