Au început lucrările pentru o nouă bază sportivă în România, la Petroșani, pe locul Complexului Sportiv Jiul, care va conține un teren de fotbal de dimensiuni normale cu suprafață artificială, tribună cu 500 de locuri și instalație de nocturnă.

Proiectul, finanțat integral de Compania Națională de Investiții, face parte din planul de dezvoltare a infrastructurii sportive pe care Guvernul României și l-a asumat în momentul semnării angajamentelor pentru organizarea UEFA EURO 2020 în țara noastră. Este prima bază sportivă din proiect ale cărei lucrări au demarat, aceasta urmând a fi finalizată în luna iunie, pe durata Campionatului European.

În total, 150 de baze mari și 100 de baze de dimensiuni mai mici vor fi construite ca parte din acest proiect la nivel național. Noua bază de la Petroșani va include un teren sintetic de dimensiuni mari (105 x 68 metri), care poate fi împărțit în două terenuri de 60 x 40 metri, un teren de suprafață sintetică de 40 x 20 metri, pe care se poate juca fotbal, tenis, baschet, handbal, 4 vestiare, spații de lucru și locuri de parcare. Terenurile sunt prevăzute cu instalație de nocturnă.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, și directorul tehnic Mihai Stoichiță au vizitat împreună cu primarul Municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, complexul sportiv înaintea demarării lucrărilor. „M-au asigurat de sprijinul lor pentru dezvoltarea și susținerea activității sportive de la Petroșani. Sportul înseamnă sănătate pentru copiii noștri și pentru mine a fost și va rămâne o prioritate”, a declarat primarul Municipiului Petroșani.

În momentul finalizării construcției, baza sportivă va reveni primăriei Municipiului Petroșani, a

cărei contribuție la proiect constă în cedarea terenului și gestionarea utilităților.