Pregătirile pentru UEFA EURO 2020 continuă la Arena Națională, acolo unde noul manager de stadion delegat de UEFA a făcut cunoștință săptămâna aceasta cu echipa de organizare.

Taras Mukovoz, din Rusia, are o experiență de 13 ani în organizarea de evenimente UEFA, îndeplinind roluri precum ofițer media sau manager media, manager responsabil cu operațiunile de broadcast la diferite stadioane din Europa.

De asemenea, Mukovoz este delegat și în cadrul competițiilor FIFA. Oficialul a îndeplinit rolul de manager de stadion la Sankt Petersburg cu ocazia Cupei Mondiale găzduite de Rusia în 2018. Iar următorul său proiect după UEFA EURO 2020 va fi reprezentat de Cupa Mondială de futsal din Lituania, programată să debuteze în septembrie 2021.

„Mă bucur să mă aflu la București pentru a contribui la organizarea unui eveniment de succes”, a spus Taras Mukovoz.

La finalul lunii ianuarie, Comitetul UEFA de Coordonare al EURO 2020 a reconfirmat intenția ca turneul să se dispute în cele 12 țări, confor planului inițial. De asemenea, a decis că anunțul fiecărui oraș-gazdă privind accesul spectatorilor la meciuri și în Fan Zone să fie amânat până în luna aprilie, pentru a permite elaborarea unor planuri realiste de revenire a fanilor pe stadioane.