Daniel Araujo Carreteiro, jucătorul echipei de futsal CS United Galați, a primit cetățenia română și va putea evolua pentru prima noastră reprezentativă!

Născut la 15 martie 1994 la Rio de Janeiro, în Brazilia, Daniel Araujo este unul dintre cei mai buni jucători din Liga I. El a evoluat pentru prima oară în România pentru Informatica Timișoara în 2018, iar un an mai târziu a ajuns la Galați. Alături de CS United Galați, Daniel Araujo a evoluat de două ori consecutiv în UEFA Futsal Champions League.

„Este o bucurie enormă, inclusiv cei din familia mea din Brazilia au fost fericiți când le-am dat vestea. Sunt din 2018 în România, iar din 2019 la Galați. Le spun tuturor cu mândrie că aceasta este casa mea! Sper să pot ajuta naționala României”, a spus Daniel Araujo.

„Suntem bucuroși în primul rând pentru el. E cel mai bun jucător din Liga I. Sperăm să-l ținem cât mai mult. Pentru naționala României nu e un câștig mare, ci unul foarte mare! Sper să ajute echipa națională să ajungă la turneele finală. Cunoaște campionatul, cunoaște jucătorii, nu va avea probleme de adaptare. Futsalul românesc nu a câștigat doar un jucător de mare valoare, ci și un om de mare valoare. Principala calitate a lui Daniel e aceea că e om! E un caracter extraordinar, un coleg de echipă exemplar”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei United Galați.

Robert Lupu, fostul selecționer al primei reprezentative de futsal a României și actualul antrenor al naționalei U19, a fost cel care l-a adus în România pe Daniel Araujo. Se întâmpla în 2018, când Robert Lupu era antrenor al echipei Informatica Timișoara. „Mă bucur enorm pentru el, pentru echipa națională. Daniel Araujo e un jucător extraordinar, un finalizator uluitor, un dreptaci de excepție. Driblează, e tehnic! E brazilian! În banda dreaptă e nemaipomenit. E nevoie la naționala României, acum după retragrea celor din generația de aur, de jucători de valoare alături de cei tineri, talentați, dar cu mai puțină experiență. Trebuie puțin curaj, iar cu jucători de talia lui Savio, Felipe, acum și Daniel Araujo, poți fi la alt nivel. Când a sosit în România știam că va ajunge departe. A crescut la Timișoara, apoi la Galați. A fost propunerea mea pentru echipa națională atunci când eram selecționer. Mă bucur că până la urmă s-a realizat”, a spus Robert Lupu, antrenorul echipei CFR Timișoara și al naționalei U19 a României.

Solicitarea lui Daniel Araujo Carreteiro de a primi cetățenia română a fost aprobată în ședința din 5 ianuarie 2022 a Guvernului României.

Articol de Adi Dobre