Octavian Ioan Goga a fost reales în funcția de președinte al Asociației Județene de Fotbal Brașov, în ședința Comitetului Executiv care a avut loc la finele săptămânii trecute, acesta fiind reconfirmat și în funcția de vicepreședinte al FRF în Adunarea Generală din 12 aprilie 2022.

Din conducerea AJF Brașov vor face parte, în următorii 4 ani, Chirițescu Petrișor Bogdan (Olimpic Zărnești) – Vicepreședinte; Necula Voicu Ionuț (ACSM Codlea) – Reprezentant al cluburilor/echipelor de Liga 4; Suciu George Horațiu (AS Vulcan) – Reprezentant al cluburilor/echipelor de Liga 5; Văduva Nicolae Valentin (Kids Brașov) – Reprezentant al cluburilor cu activitate exclusivă de juniori; Radu Turdean – Președinte al Comisiei Tehnice, acesta fiind posesor al Licenței A și Lucian Măerean – Președintele Comisiei județene de Arbitri.

“În activitatea noastră ne-am propus să ne canalizăm eforturile pentru atragerea copiilor către fotbal, în așa fel încât cluburile afiliate să aibă posibilitatea de a legitima cât mai mulți sportivi. Resimțim din plin concurența sporturilor de iarnă, care sunt tradiționale pentru zona noastră preponderent montană, mulți copii fiind atrași de hochei, unde tribunele sunt mereu pline cu spectatori, schi fond, biatlon, bob și altele”, a spus Octavian Goga.

Sub egida AJF Brașov se desfășoară 15 competiții, dintre care două de seniori (Liga 4 și Liga 5), faza județeană a Cupei României și cele rezervate juniorilor U17, U15, U13, U12, U10, U9, U8, U7. Competițiile rezervate juniorilor U 16, U13, U12, U11 au beneficiat de un proiect finanțat de către AJF și FRF, cei de la U12 fiind incluși în premieră în acest demers.

În total, în Brașov activează 148 de echipe, care au peste 3.500 de jucători legitimați, cu 250 mai puțini față de anul trecut. Dacă în 2019 își desfășurau activitatea 63 de cluburi, acum au rămas 53, chiar dacă în ultimul an au fost 655 de jucători noi legitimați.

La nivel de juniori, AJF Brașov este bine reprezentată, în Cupa Regiunilor (UEFA Regions Cup) echipa de la poalele Tâmpei  urmând să întâlnească selecționata Prahovei, pe data de 30 aprilie, în finala competiței, care va avea loc la Mogoșoaia.

“Mergem prin școli pentru atrage și noi arbitri, dar din cei 25-30 care se înscriu la cursurile de formare, destul de puțini rămân până la final. Experiența pe care o am de la jocurile de Liga 1 sau internaționale încerc să o aduc și la nivelul AJF Brașov. Mă implic la nivelul de organizare al jocurilor și merg ori de câte ori îmi permite timpul la meciuri și observ că mai avem deficiențe în ceea ce privește calitatea unor terenuri. Încercăm să disciplinăm activitatea fotbalistică și să nu avem probleme din acest punct de vedere, pentru că jucătorii sunt amatori și trebuie să vină de plăcere la meciuri, nu să refuleze frustrările acumulate de-a lungul unei săptămâni. Ne dorim să mergem și pe direcția digitalizării activității, însă aceasta este o chestiune destul de complexă”, mai afirmă șeful AJF Brașov.

Articol de Daniel Lazăr