În luna iunie, Academia Națională de Fotbal (ANF) a încheiat primul sezon de cursuri dedicate oamenilor din lumea fotbalului, menite să ajute la dezvoltarea organizațiilor sportive și a fotbalului românesc într-un mod sustenabil.

În total, ANF a organizat 24 de cursuri la care au luat parte aproximativ 600 de participanți unici din toate nivelurile fotbalistice: Liga 1, Liga 2, Liga 3, fotbal feminin și futsal. Cei mai mulți participanți au fost din rândul cluburilor de Liga 1 și de copii și juniori (aproximativ jumătate din totalul participanților).

Printre cele mai apreciate cursuri au fost cele de Team Management, Introducere în scouting și Business Excellence in Football Management, iar printre partenerii externi în organizarea sesiunilor s-au numărat Școala de Business ASEBUSS, UEFA Academy, Double Pass și IPSO Scouting.

În această toamnă, ANF va lansa noul calendar educațional, pentru sezonul 2022-2023, care va cuprinde atât cursuri care au fost organizate în primul an, dar și noi titluri dedicate specialiștilor din fotbal.

Prin Academia Națională de Fotbal și platforma de e-learning Academia by FRF, Federația Română de Fotbal își propune să livreze cursuri destinate atât sportivilor și specialiștilor care lucrează direct cu aceștia, cât și profesioniștilor din afara terenului de joc, care se ocupă de managementul sportiv, voluntariat sau alte operațiuni.