“Nu știm când vom putea relua competițiile, dar vrem să ne asigurăm că vom înlesni situația cluburilor atunci când fotbalul va reveni”, explică președintele AJF Bihor, Radu Bitea.

În contextul pandemiei care a lovit întreaga societate, fotbalul bihorean are parte de susținere din partea Asociației Județene condus de Radu Bitea și a Comisiei Județene de Arbitri prezidată de Ștefan Gallovits.

Autoritățile fotbalistice locale pregătesc reluarea fotbalului, asigurând un parcurs mai ușor din punct devedere financiar pentru echipele locale. AJF și CJA Bihor au analizat situația cluburilor din competițiile bihorene și a surselor lor de finanțare și au gândit primii pași pentru facilități dedicate.

Astfel, s-a renunțat în totalitate la plata baremelor de observator și s-a redus semnificativ baremul pentru arbitri, cu 65% pentru Liga 4 și cu 60% pentru Liga 5. La competițiile de copii și juniori echipele sunt degrevate total de plata baremurilor de arbitraj, observare și transportul brigăzii.

“Am fost emoționat, trebuie să mărturisesc, să văd această atitudine din partea CJA Bihor, pentru că e o transformare în concret a solidarității despre care tot vorbim în această perioadă. Iată și fapte care susțin gândurile bune! Le mulțumesc arbitrilor și conducerii CJA, președintelui Gallovits, vicepreședinților Alexandru Herman și Florin Marcu. Este un prim pas care poate reprezenta un exemplu la nivel național. Chiar arătăm că suntem mai buni împreună!”, a declarat Radu Bitea, președinte AJF Bihor.